sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Saisko lisää tuntejä päivään?

On ollut hulinata, kirjaimellisesti. 
Päivässä ei ole tunnit riittäneet, ei sitten mitenkään, vaikka lupasinkin että pääsen taas paremmin koneelle päivittelemään. Ei vaan ole ollut aikaa, ei yhtään.
Unet jääneet vähiin ja kroppa ei pysy mukana.

Tällä viikolla on aamut alkanu itsellä viiden jälkeen, kun eka on tullut hoitoon jo kuuden aikaan. Päivät taas on toiseesta päästä loppuneet vasta n. varttia vaille viis.. Eli lähes 11 tunnin päiviä vedetty. Sen jälkeen vielä tehty lasten läksyt, harkat, siivoukset, koitettu löytää vessaan uusia laattoja (miten voikaan olla taas on niin ettei juuri sellasta vaan löydä mitä tahtoo?? tai siis omaan budjettiin sopivaa..? Yksi vaihtoehto löydettiin, mutta 4 neliöö olisi maksanut vain vaivaiset 1300e.. ??! Huuuh.. kun taas kolmen muun seinän laatat makso yhteensä 80e... Niin et pikkusen turhan tyyris "kasvojen kohotus"-kylppärille..)  niin ja tietenkin se on verottanu aikaa ihan kaikelta. Ei vaan ole ollut aikaa mihinkään ylimääräiseen.

Syksyssä ei oo koskaan liikaa syksyisiä puita. Alla kädenkuvasta oksat, päälle liimattiin lehdet.


Lisäksi ekoja kertoja tänä syksynä, tällä viikolla on ollut kaikki viisi yhtä aikaa hoidossa. On kuulkaas hulinaa kun kolme n. 1,5- vuotiasta ja 2 noin 2,5- vuotiasta hösöttää enemmän ja vähemmän menemään. Ei hetkenkään lepotaukoa, paitsi päiväuniaika! Tuntuu kropassa, pikkusen liikaakin.. Ei meinaa päästä taas sängystä ylös aamuisin, kun sattuu niin pahasti taas selkään..  Toisaalta nautin niin paljon arjesta, touhuista ja siitä että lapset on kuitenkin helppoja hoidettavia... mutta onhan tässä ihan töitä tehtävä. Odotan siispä suurella innolla viikon päähän kun mies taas joutuu lähtemään reissun päälle ja hoidan täällä kaiken yksin.. Näiden 3+4 kanssa.. Lisäksi hoitopäivät saattaa olla mitä vain välillä 06-23 (tarkoittanee siis 11-15,5h työpäiviä) hetkellisten muutosten takia.. Niin että innolla odottamaa tulevaa.. Onneksi kolmen viikon päästä häämöttää syysloma ja silloin helpottaa nuo muutoksetkin ja palataan normiarkeen.


Omenaviikko: omenamalli ja sillä painetut sienet.  Marjapurkit.

Ollaan silti oltu paljon  hommissa ja koitettu tehdä erilaisia touhuja pitkin viikkoa. 
Enimmäkseen ollaan leikitty sisäleikkejä mm. legoilla, junaradalla, nukeilla ja tehty ruokaa.
Palapelit on ihan hitti- juttu kaikille, muttei pysty oikeen kaikkien kera yhtäaikaa oottamaan esille ja tekemään, kun se päättyy aina siihen että esillä on kaikki ne 20 peliä ja palat  levällään koko eteisen alueella. Ollaan tehty vuorotellen eli silloin kun on ollut vain joku paikalla ja toiset uppoutuneet muihin leikkeihin.. Samoin tehdään askartelut, vuorotellen ja sen mukaan miten esim. heräävät. Osa kun herää ennen muita ni on sitten aikaa touhuta hetki "kaksin yhdessä".
Pihalla on ollut syyshommia. On haravoitu, siivottu harjalla ja luutulla.. :)
On tehty hiekkakakkuja, -linnoja ja löydetty matoja. Kovasti on myös pelattu mailojen kanssa ja potkittu palloa. Autolla ajettu niin että naapuritkin tietää millon ollaan pihalla..
Sain jopa ensi kertaa kuvia koko sakista! 

Kyllähän tässä on sellanen sakki kasassa et toisaalta helppoa eloa, toisaalta rankkaa kun ovat kaikki niin pieniä! Omia persoonia kaikki, nyt alkanu huomaamaan että alkujännitys on kaikonnut ja elo alkanu valua omiin uomiinsa. Yksi on rauhallinen, toinen vilkas, kolmas jähmettyy  isommassa porukassa, neljäs olisi vain kiinni lahkeessa, eikä lähde omaan leikkiin ollenkaan ja viides taas uteliaana joka paikassa kaivelemassa tavaroita. Hyvä sakki sinäänsä, että kaikki leikkii kiltisti toistensa kanssa, eikä oo vielä isompia riitoja ollut.. Mitä nyt oma alkanut puremaan toisia, kun ei tahdo antaa lelujaan heidän leikkeihin (kuvittelee nykyään että kaikki leikkihuoneen lelut on hänen!! )

Tässä on vain yksi kokopäivänen, 15-päivänen, 10-päivänen ja 10-päivänen (alle 5h/pvä) ja Oma Kirppuni lisäksi... Niin ei monia näitä "kaikki koossa"-päiviä ole ollut. Toisaalta tässä nyt kun tässä kaksi tahtoisi vaihtaa kokopäivähoitoon ni joutuu kyl oikeesti miettimään että miten selkä sitten pysyy mukana, kun nyt neljästä päivästä se on kipeytynyt taas ihan järkyttävään kuntoon. Jatkuvat vaipan vaihdot, pukemiset ja lattialla könyämiset ei oo ainakaan helpottaneet oloa...
Toisaalta siellä vaakakupissa painaa kuitenkin se, että arki olisi niin paljon sujuvampaa kun olisi kaikki lapset jokapäivisiä. Eikä niin että et tiedä edelleenkään millainen viikko on tulossa, kun yksi silloin, toinen tällöin hoidossa..


Ensi viikolla on puoli kiloa päivässä -viikko.. 
Miten teillä syödään kasviksia/hedelmiä ja marjoja??
Meneekö pienellä tuo 6 kourallista helposti? Entä teillä itsellänne?
Olkaa kuulolla niin näette miten meillä menee kasvikset hoidossa (ja kotona) !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: