tiistai 2. heinäkuuta 2013

Tarinaa Juhannuksesta, näin jälkikäteen..






 
Tämä on oottanut julkaisua jo jonkin aikaa, mutta viime viikko kärsittiin aika-ajoin niin pahoista ukkosista, ettei ole koneelle ollut mitään asiaa ja puhelinen kautta en ole näin pitkään jatkasanu kirjoittaa.. Julkaistaan se nyt sitten, jotta kuulette kuinka meiän mökkireissu meni tuolla saaristossa.. 
Torstaina mentiin Tampereelle Särkänniemeen lasten kanssa. Kotoa lähtiessä paisto aurinko, ilma oli lämmin + 18 astetta varjossa.. Mitä lähemmäksi päästiin kohdetta tippui lämpötila ja vettä sato kovemmin. Parkkipaikalla mittari näytti hädin tuskin +10 ja vettä sato niin et ikkunoista ei nähnyt ulos. Kaivettiin laukusta vähän edes pidempää/lämpösempää päälle ja marssittiin reippaana huvipuistoon. Onneksi sade lakkasi jossain välissä. Hyvää tässä oli se, ettei laitteisiin tarvinnut jonottaa ja ruuhkia ei ollut missään. Vaatteet märkinä, mutta mieli suhteellisen korkealla. 













 
Vesisateesta johtuen/kovasta käytöstä sain omat kenkäni rikki! Pohjassa on reikä ja balleriinan tuki rauta pilkistää inhottavasti pohjan läpi, joten kenkäostoksille piti päästä!  Käytiin siis vielä Ideaparkissa ostoksilla ja teinkin kivoja (ale)löytöjä! Yötä oltiin sukulaisten luona ja aamulla matka jatku kohti Turun saaristoa. Jätettiin Zoolandia välistä, koska matkaan menee niin kauan aikaa, ettei mökille oltais keretty ku vasta illalla..




 
Siitä alkoi minun painajainen.. EN ole yhtään mökki-ihmisiä ja kammoksun kaikkea pientä liikkuvaa ötökkä-maailmaa!!!




Mökki oli odotetustikin pieni hökkerö, jossa oli kerrossängyt, takka, pöytä ja tuolit. Oltiin mökissä vaan yö, muuten oltiin koko ajan ulkona. Toinen mökki oli lähellä, mut sinne mentiin rantaan tehtyä polkua pitkin, kummallakin puolella oli 2m korkeat kaislat.

Mennessä oli kaks pahaa kolaria, vissiin peuran kanssa törmänneet, ku tuulilasit oli tullu ihan kunnolla sisään. Kotiinpäin tultaessa oma kolari oli metrin päässä! Peura hyppäs tielle ja mies sain just tehtyä väistöliikkeen..kiitos nopeista reflekseistä!

Lehmät ei ammuneet seinän takana, ne oli eri aitauksessa. Yhtään punkkia tai käärmettä ei näkyny. Pihassa oli kani, joka tuli viereen jos oli jotain ruokaa.. Koitin syödä vähän, ettei tarttis mennä puuceehen.. Puskapissillä käydessä sain 84396 paukamaa takalistoon. Pylly on ku kärpässieni!


Perjantaina iski illasta kauhee myrskytuuli, jäin just sillo yksin mökkiin, nukuttamaan vauvaa. Hypin seinille kaikista äänistä ja näin vaikka mitä ulkona liikkuvan. (miten niin ahisti??) Vauva ei nukkunu yhtään (vieras paikka/äänet??) ja ite torkuin sen takia TUOLILLA koko yön . aamulla ei ollit kovin freesi olo!

Lauantaina käytiin tutkii saarta ja lähiseutua. On kyllä aivan taivaallisen mahtavia maisemia ja ihanaa seutua. Käytiin kynttiläpajassa (pääs kurkkii työn tekoa!), jossa oli aivan ihania kynttilöitä ja käsin tehtyjä saippuoita! ja savipajassa mahtavia töitä! Ja vanha koulu jossa oli myös ihania kynttilöitä ja "vanhanajan" tavaraa. Olin taivaassa!. Lisäks lossi reissu oli kiva, vaikka oon kuulemma OUTO kun mulle tuli paha olo sillä 15 min matkalla!! 





Ongittiin. Anoppi sai lentokaloja: heitti onkea niskan takaa kaaressa mereen ja samaa rataa takasin: kalat vaan hyppi koukusta nurmikolle.. Mä ja tyttö saatiin ahvenia, mut miehet sai vaan sinttejä.. Nuo meinas et en mä voi olla kokki kun en pystyny koskemaan siihen matoon, saatikka laittaa sitä koukkuun! Kalasta puhumattakaan..


Miehet kävi veneajelulla, rannikkovariosto pysäytti ne! Olivat kuulemma kääntyneet sillan alla epäilyttävästi.. (onneksi niillä oli liivit ja vain sallittumäärä kyydissä!) Ei kuskilla ollu veneen rekkaria tai henkkaripapereita, mut ne soitteli jonnekin ja saivat sit vaan huomautuksen et paperit pitää olla mukana!

Vauva nukku huonosti myös päivällä, torkku. AINA kun sain sen nukahtaa ja kärräsin rattailla paikkaan, jossa olisi saanut nukkua rauhassa meni joku siihen kurkkii ja tökkii.. "se liikahti, se on hereillä--".. Piti sit ite koko ajan olla vartoomassa et sais ees vähän nukuttua..

meiän rannassa oli muuten n. 3m suora pudotus kalliolta mereen.. ONNEKSI vauva ei vielä kävele! Toinen ranta oli matalampi, mut syvyyttä oli melkeen 2m.. Koko ajan piti olla silmät selässä lasten kanssa..
 
 
... unohdinkohan jotain..
No lapset tykkäs ja niillä oli hauskaa! Et ei paskempi Juhannus!
(lisään kuvia vielä myöhemmin, kun saan ne ulos kamerasta.. MIKSI aina on johto hukassa???)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: