tiistai 2. heinäkuuta 2013

6kk neuvola

Meillä oli eilen 6kk neuvola.
Tänään tuo virallinen 6kk päivä, iso pieni rakas on jo puoli vuotias!


Pieni se on.
Sirpukka Kirppunen.

Paino on ok, menee hieman noususuuntaisesti keskikäyrän tietämillä.
Pituus laahaa perässä ja menee laskusuuntaisesti ja rajusti!

6240g ja 61.5 cm.. Pipo on 41.4cm
(5720g, 60cm ja 40.7cm 5 kk iässä)

Meillä oli sijainen, joka oli ihan mukava ja ensimmäisenä höpötteli että on niin suloinen tapaus ja jämäkän oloinen. Neiti jutteli kovasti, vaikka alkuun vähän ujosteli ja itkikin, mutta sit helpotti ja saatiin tutkittua. Istumisesta kiiteltiin et tosi napakasti naputtaa istualteen ja selkä on suorana. Kestoilusta kiitteli ja ihasteli miten paljon tällä kylällä tuleekaan vastaan kestoilijoita ja sellanen ekologinen/vihreää ajattelu oikeen kukoistaa. Liikkuminen oli hänen mielestään oikein mallikasta, tyttö päätti näyttää mallia kuinka noustaan melkeen konttausasentoon. Jalat meni hienosti mahan alle, mutta kädet ei jaksanu nousta ihan suoriksi. Hoitopöytä kävi hetkessä pieneksi, kun toinen pyöri ja potki joka suuntaan. Jalkojen jämäkkyys ja suoranan seisominen oli hieno suoritus ja hyppimistäkin piti tädille näyttää. Kehui myös sitä miten ollaan kaikkee maistelu rohkeesti ja suositteli et pikku hiljaa sit siirryttäis nan/tuttelin kakkoseen. (jota kaapissa jo onkin).

Tyttö juo yllättävän vähän, päivisin meneen. 500 ml hädin tuskin, joten suositteli et pidetään vielä ilta/aamupullot sellasena et kun herää niin ekana pullollinen maitoo ja vasta myöhemmin puuro ja illalla vastaavasti ensin puuro ja sit juuri ennen unia pullollinen maitoa (=näin ollaan tehtykin). Sit päivällä ei suostu juomaan samaan aikaan ku syö niin ei tuputeta, vaan notkistetaan maidolla ruoka ja tarjotaan välipalalla isompi annos maitoo ja lisänä sit hedelmiä tms. Ja kun unilta herää niin antais eka maitoo ja sit hetken päästä ruokaa... Et ainakin tuo 500 ml pitää saada täyteen päivän aikana. Oon tähän asti tarjonnu maidon samalla ku syödään ja se ei siis uppoo niin jos sen nyt jatkossa sit antais vähän eri aikaan et josko saatais maidon määrä nousemaan 700-800ml, niin se oli nesteenä riittävä, lisänä saa vettä..

Retkenä tuo keikka oli huisin hauska.
Vettä sato kaatamalla, mukana olleet 6v ja 8v närisivät että ei paskempaa keliä voinu lykätä. Sanoin vain et onneks ei tuu puukkoja ja lauleskelin "it's raining men.." Lapsilta loppu huumori kesken matkaa ja kotiin päästäessä kumpikin linnottautu huoneisiinsa. Poika lähti ulos kavereiden kanssa ja myöhemmin huoneessa käydessäni löysin kirjeen:
Äiti. sinä oot hullu. Kuinka kukkaan voi nauttii satteesta? Ja sää vaan hypit onnessas lätäköissä... koita käyttäytyä et ole lapsi. t. poikasi
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: