perjantai 13. kesäkuuta 2014

Muovailuvahaa

Joskus netistä vaan löytää aivan mahtavia ideoita!

Tässä niistä yksi sadepäiviin juuri sopiva!
Kotona tehty muovailuvaha, joka on aivan mahtavaa, silkkisen sileää, jota on vaan koko ajan pakko silitellä.
Helppo ja nopea valmistaa ja mikä parasta tähän ei tartte kuin kaksi ainesosaa!Niin ja kun meillä ainakin nuo sampoot ja hoitoaineet ei mene koskaan tasan niin mikäpä oliskaan parempi keino käyttää eripari hoitoaineet kuin käyttää ne johonkin näin huikeeseen ideaan!

Tarvitset siis vain:
1 osa hoitoainetta
2 osaa maissitärkkelystä
(halutessasi muutama tippa väriainetta)

Sekoita hyvin. Aluksi tuntuu ettei tästä tule yhtään mitään, mutta sekoita vaan ahkerasti.
Puristele käsissäsi ja pyörittele. Tulos on aivan mahtava!ps. kokeilin myös perunajauhoista (vaaleansininen), mutta tämä yksilö on murenevampaa laatua..

Onneksi tänään on sade päivä, päästään heti aamusta kokeilemaan isompien likkojen kanssa ;)
Ihan pienillehän tämä ei oikein sovellu, varsinkaan jos kaikki menee suoraan suuhun, mutta kokeilumielessä ei ainakaan meiän 1.5v laittanut tätä suuhunsa vaan kiljahdellen iloitsi pehmeästä massasta, kun sai siihen sormensa upottaa.. ja nehän upposi helposti!

 
Mukavaa sadepäivää! 
Me täällä alotellaan päivää ja nautitaan sekä ulkona että sisällä tyttösten kanssa, rauhallisuudesta ja mukavasta yhdessäolosta näin perjantain kunniaksi!


Tämä vinkki löytyi täältä!
Tässä 50 muutakin ohjetta ;)
Sieltä oon viime aikoina löytäny kaikkea mahdollista :D

4 kommenttia:

 1. No wau!
  Mä yritin joskus tehdä muovailuvahaa. Resepti oli melko monimutkainen ja sitä piti kattilassa keitellä. No, eipä se onnistunut ollenkaan.
  Tämä ei varmaan oikein voi mennä pieleen? =D
  Täytyy kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyl oikeen voi mennä pieleen.. :D Jos on liian tarttuvaa, lisää jauhoja, jos liian muruista lisää hoitoainetta.. :) Sekotin kupissa, jossa sitten kädellä lääräsin oikeen kunnolla, niinku olis pullaa vaivannu.. Aluksi mietin et tästä ei vaan tuu mitään, mut kyl se siittä pikku hiljaa alko sit pysyy kasassa ja nää on niin pehmeitä ja ei muute sotke pöytiä yhtään!

   Poista

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: