tiistai 17. kesäkuuta 2014

Näytöksiä ja nutturoita!

Multa kysyttiin  miten kummassa saan likan pitkät hiukset pysymään nutturalla, kun neiti liikkuu, juoksee, touhuaa, tanssii, voimistelee ja heittelee kuperkeikkaa..

Noh, tuota.. Teen vaan nutturan, joka pysyy!

Tässäpä hiukan mallia.. :D
(Älkää välittäkö sotkusta kuvissa, neiti tahto nutturan HETI kun heräsi, itse olin vielä sängyssä tuolloin... ;)  mutta mitäpä ei äiti tekisi :) )  Ja juu, nutturat tehdään VAIN näytöspäivinä..


Ekahan siis pitää harjata hiukset, kunnolla.
Sen jälkeen napataan kaikki ponnarille ja aletaan muotovaahdolla vetää otsista taakkepäin ja pinneillä kiinni.. Tää on kaikkein raivostuttavin vaihe. Neidillä kun on paksu otsis ja melko lyhyt ni eihän se joka kerta, ekalla kerralla onnistu.. Tässäkin pinnit pistetty noin kymmenen kertaa...
Muotovaahtoa pikkusen myös hiuksiin.

Sitten mä isken valkin tuonne ponnarin juureen (tätä ei tarvitsisi, kun hiuksia on niin paljon ennestäänkin, mutta oon huomannu et ilman tätä hiukset ei meinaa pysyä kuosissaan.)
Hiuksia kierretään ja kaarretaan valkin ympärille ja heitetään nutturaverkko yli (vikassa kuvassa on ponnari pitämässä hiuksia kiinni, kun oli tässä välissä pari "hätä" juttua, jotka vaati äidin käsiä ihan muualle!! mm. pikku likka vetäs yöpöydältä veden päällensä...)Ja sitten nutturaan vaan pistelemään pinnejä... Yleensä tähän menee noin 20-40 pinniä.
Ulos ja puoli purkkia lakkaa päälle, jotta pysyy..
Lisäksi muutama kuva siitä, kun neiti testaa pysyykö iso nuttura päässä (ja kyllä se pysy! Nuttura oli yli 12h päässä, eikä merkkiäkään että olisi löystynyt tai keikkunu iltaan mennessä! Muutamaa pinniä tökkästiin päivän aikana takasin päin, mutta muuten ei huoltoja tehty :) )


Esityshän meni jälleen oikeen mallikkaasti!
Viimeinen esitys tänä keväänä oli Sararanta Puskii-tapahtuma Laukaan satamassa..
Nyt on hyvä hypellä kesälaitumille harkkojenkin puolesta!
Voimistelu ei kuitenkaan unohdu kesälläkään, sillä neiti on päättänyt että spagaati on pohjassa kesän lopussa (nyt se jää n. 5-10 cm kiinni!)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: