tiistai 28. heinäkuuta 2015

Mikkeli ja Visulahti


Suunnattiin mökiltä ja saaresta sitten suoraan Mikkeliin. Päivä meni kierrellen paikkoja ja löydettiinkin muutama ihan kiva paikka.. Jätskiä torilla, jossa oli samaan aikaan menossa Grillimaisteri kiertue. Muutamia kauppoja ja aleostoksia..  Hotellissa ihmeteltiin miksi kaapissa on sekä tuuletin että korvatulpat, mutta kai niille joku keksii käyttöä..


Kiivettiin naisvuorelle katselemaan maisemia ja käytiin mäen alla olevassa puistossakin hetken aikaa leikkimässä (purkamassa energiaa!!)Aamulla sitten suunnattiin aamupalan jälkeen Visulahteen.


Täytyy kyllä sanoa heti, ettei ollut paikan infopisteet ja opasteet ihan kunnossa, tai sitten oma pää ihan sekasin raikkaasta ulkoilmasta, jossa olin viettänyt viimeiset 3 päivää.. Opasteiden mukaan mentiin autoparkkiin, keskelle ei mitään, sieltä pääsi yhdestä portista sisälle, muttei sielllä ollut mitään "infoa" mihin olisi pitänyt mennä..


Kierrettiin jokainen portti joka löydettiin ja vastaan tuli vain luukkuja, joilta sanottiin että menkää tuonne ja menkää tuonne ja siltikään mistään ei päässy mihinkään. Meillä oli hotellista ostetut liput, jotka piti vaihtaa rannekkeisiin. Kolmesta luukusta ohjattiin uuteen luukkuun ja neljännessä ei tiedetty mitään näistä.. Huhhuh! Oli kyllä ärsytys korvissa jo ennen kuin päästiin edes sisälle ja eipä se nyt loistokkuudellaan meitä mitenkään ylipuhunut. Alkuketutus oli vaikea kumota ja lapsetkaan ei innostuneet oikein mistään täysin rinnoin..  Oltiinhan kävelty jo reilu puoli tuntia eikä oltu päästy ku vasta sisälle.. Melkoisen kalliit liput oli kyllä vain puistoiluun, omiin eväisiin ja auringosta nauttimiseen.. Harmitus ja pettymys oli kyllä päälimmäinen tunne koko päivästä..

Tämä kiipeilyrata taisi olla kaikkein mieluisin juttu koko "puuhapuistossa", mutta, noh.. hintaa lipuille tuli hiukan enemmän kuin tän radan ympäri juokseminen kymmenen kertaa.. Muutama kiva laite oli, mutta noh.. Polkupyörätkin oli mieleisiä, muttei näissä mitään uutta ollut.. Samanlaisia löytyy liikennepuistostakin, jonne ei ole sisäänpääsyä.. Tänne en ole toista kertaa tulossa (eikä lapsetkaan oikein innostuneet enää), sen verran hyvin tuli jo tutuksi ettei mitään jäänyt enää koettavaksi ensi kertaan. Muutama hassu pomppulinna, pari liukumäkeä ja karuselli.. Pienille ehkä riittävästi, isommat jo kyllästyivät..


Viime vuonna käytiin Puuhamaassa ja siihen verrattuna tämä oli vain polkuauto monsteriauton vierellä..  Olihan täällä pari autorataa, juu.. Lapset innoissaa oli niihin menossa, mutta kun niissä joutui ajamaan yksin, niin into ei riittänyt kuin yhteen kertaan. Takana oli kymmenen ihmisen jono katsomassa kun sä ajat viisi kierrosta ja sitten seuraava, niiden kymmenen kierroksen aikana neljä lasta kyllästy jonottamaan. Eipä itselläkään mitään hurjan voittaja fiilistä ollut.. Miksei autoja ollu enempää käytössä..??

Sisäpuisto oli ihan hauska.. Iso huone täynnä kiipeilyjuttuja, aivan kuin hoplopissa.. Ehkä pelasti päivän, ehkä vain lievitti ja peitti pettymyksen..Jep. Koettu ja nähty. Kiitos ja näkemiin..

Uusia suotuisempia tuulia kohti!


5 kommenttia:

 1. Mikkeli on meidän mummilakaupunki (minun synnyinkaupunkini) ja olen viettänyt lapsuuteni aivan Visulahden kupeessa. Silloin aina ihmeteltiin, miten jotkut tulee toiselta puolelta Suomea tänne. Nyt ollaan lasten kanssa käyty kahtena kesänä Visulahdessa, viimeksi pari-kolme kesää sitten. Pienemmille se tosiaan menee ihan ok, jos sattuu lähiseudulla muuten oleskelemaan, mutta ei mun mielestä Visulahteen kannata kovin kaukaa varte vasten lähteä. Tänä vuonna käytiin Xon-puistossa, lähinnä tramppaa ja mopoilua pojat kokeilivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei mekään kyllä kaukaa onneksi lähdetty vartavasten.. :) Oltiin tosin huudeilla ni päätettiin kokeilla millanen paikka on.. No käyty on ja ens vuonna uusia kohteita kohti.. :D

   Poista
 2. Harmi että jäi "paha maku suuhun" .
  Kivoja kuvia kuitenkin saitte ja jos olisi jättänyt tekstin lukematta niin olisi voinut ajatella että päivä olisi ollut varsin onnistunut :)
  T.Nadja /napsahduksia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset onneksi innostu ainakin hetkeksi aikaa jostakin. Pienin oli aivan innoissaan (hullaantuu pomppulinnoista aina!), isommat sitten hänen kanssaan telmivät. Huomas kyllä ettei isoille ihan ollu SE juttu tämä paikka, mutta koettu on ja uusia kohteita kohden.. :D

   Poista
  2. Lapset onneksi innostu ainakin hetkeksi aikaa jostakin. Pienin oli aivan innoissaan (hullaantuu pomppulinnoista aina!), isommat sitten hänen kanssaan telmivät. Huomas kyllä ettei isoille ihan ollu SE juttu tämä paikka, mutta koettu on ja uusia kohteita kohden.. :D

   Poista

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: