sunnuntai 16. elokuuta 2015

Vauvalahjoja

Tämä mennyt viikko on ollut niin täynnä suuria tunteita, että on ihan joutunut tekemään töitä pysyäkseen perässä. Tämä viikko on melkoisen tapahtumarikas ja tulee sitä olemaan jakossakin. Tällä viikolla hommia kertyi vain enemmän kuin yleensä. Jatkossa juhlimme tällä viikolla kolmen nimipäiviä ja kahden syntymäpäivää! Miten ihana juhlaviikko tämä jatkossa onkaan!

Tässä lyhykäisyydessään viikon hommat:
- Maanantaina saimme huonoja uutisia pojan jalan tilanteesta.
- Tiistaina alkoi koulu, mutta olikin sitten erihomma metsästää pojalle koulukyyti, kun koulu ei sitä päivän varotusajalla saanut mitenkään järjestymään. Lapset kävi koulun päätteeksi keräämässä tädin kanssa mansikoita.
- Keskiviikkona oli Kirpun nimen ensimmäinen nimipäivä ja lapset saivat ensimmäisen serkun. Tuo pieni poika teki minusta tädin.
- Torstaina oli sitten Jessen nimipäivä.
- Perjantaina saatiin vihdoin huvimajan kaikkiin ikkunoihin tummennukset.
- Lauantaina vietettiin laatuaikaa naapurin rouvan ja lasten kera. Syötiin ja paljultiin.
- Sunnuntaina Likka täytti 8v.  Käytiin tutustumassa sukumme uusimpaan tulokkaaseen. Vieden samalla muutamia pieniä vauvalahjoja..

Miten pieni nukkaposki tuo pieni nyytti olikaan!

Tein pienelle tulokkaalle ensimmäisen kolmipyöräisen, tai mopon,.. tai mikä se nyt sitten olisi.
Kun sain tietää että minusta tulee täti aloin tietenkin heti tekemään pieniä villasukkia. Silloin en tosin tiennyt kumpiko oli tulossa, mutta jostain syystä vihreä väri pomppasi kerta toisensa jälkeen esille kaikessa. Pieniä tavaroita ja juttuja alkoi kasaantua laatikkoon pitkin kevättä ja villasukalle löytyy pareiksi tumppua ja huiviakin. Oli selvää jo heti alussa, että teen vaippakakun, mutta idea tähän mopoon tuli kylläkin ihan sattumalta. Vaippoja tähän meni 3 paketillista ja 2 rullaa (yht. 6 m) nauhaa, jolla sain vaipat pysymään kurissa. Lisäksi mopon tekoon tarvitsin pehmolelun kyytiin ja viltin pitämään renkaat yhdessä.


Mutta ennen kuin sain mopon tehtyä piti täyttää sen alla oleva laatikko vauvatavaralla. Osan ostin osan tein itse. Näitä on tarttunut mukaan pitkin matkaa kevään aikana.
Laatikosta löytyi mm. Huivi, tumput  (tein itse), juna villasukat (tein itse), sukkia, tuttipullo, pesusieni, roskapusseja, vihreä sydän kynttilä, desifiointiainetta, nalle ja rusetti (veljeni vanhat), vaipan vaihtoalusta (tein itse), pussilakana (veljeni vauvalakana, johon kirjoteltiin lasten kanssa kaikkea..) tuttinauha (tein itse)
Tottakai jokaisella pikkusella pitää olla ainakin yksi body, johon on kirjoitettu "tädin muru"..


Nämä kaikki pakkasin laatikkoon, jonka päällystin ihan vain lahjapaperilla. Päälimmäiseksi vihreää silkkipaperia ja kanteen isoon sydämeen Onnea!


Mopon yksityiskohtia.. Vaipat pyöritin kakkuvuoan avulla ympyröiksi ja väliin tungin viltin. Eturenkaassa on tuplasti vaippoja, jotta se pysyisi kuosissa. Ohjaustanko on muutaman vaipan avulla tehty ensin ohjaustangoksi ja sitten parin vaipan ja nauhan avulla kiinnitetty eturenkaan päälle. Eteen sitten laitettiin äiti ja isä avaimenperät. Penkki pöllölle sitten on muutaman vaipan avulla päällystetty viltin keskiosa.


Tältä se näyttää melkein valmiina..
Sellofaani päälle ja valmista.


Lasten kanssa tehtiin sitten vielä vähän "huumorilla" tällänen kortti, jossa oli vaikka ja mitä infoa, ideoita, faktaa ja kaiken maailman tekstiä uusille vanhemmille..Sitten oli vielä pikku paketti  lisänä (kun ei nää kaikki sinne laatikkoon mahtuneet..) 
Nuo siniset potkuhousut on veljeni ensimmäiset housut.. 


Kortti ja tossut on itse tekemiäni:


Olen valtavan onnellinen juuri nyt. Tuo pieni nyytti oli vain niin valloittavan pieni ja niin hentonen. Tuli ihan selvästi mieleen se kun sai omat lapset syliinsä ja se vaan oli niin valloittava hetki. Henkeä salpaavan koskettava kokemus. Tuo pieni nyytti on isompi kuin meiän muksut oli vastasyntyneinä, mutta silti tuo nyytti oli niin pieni ja tekee varmasti elämästämme kaikin puolin rattoisampaa!

Onnea vielä vanhemmille!

Oman lapsen, pienen linnun, kannoit alla sydämen. 
Nyt on onni täydellinen, syliisi saat ottaa sen. 
Tunnet käden, pienen, hennon, tunnet posken pehmeän. 
Voisko olla kauniimpaa kuin alku uuden elämän.."Katso!" sanoi Nalle Puh ja osoitti maahan.
"Mitä?" kysyi Nasu.
"Uudet jalanjäljet. Kahden seuraan on liittynyt kolmas!"


Ei ole kooltansa suuri tuo pikkuinen,
mut aikaan sai melkoisen muutoksen.
Toi elämään mukanaan valoisan lisän,
teki toisesta äidin, toisesta isän.


Tervetuloa maailmaan pikkuinen nyytti, Rakkaudella tätisi

2 kommenttia:

  1. Voi <3 niin ihana ajatus ja toteutus :) Tosi upea lahja, näkee että olet todella panostanut kaikella tapaa.
    Ja onnea tädille <3 tätinä olo on aika parasta :)

    VastaaPoista
  2. Instan kautta tänne löysin kuulumisia kurkkimaan. :)

    VastaaPoista

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: