maanantai 10. elokuuta 2015

Kontrollikäynti ja ei niin hyvät uutiset..

Kauan odotettu 6 kk kontrolli käynti oli ja meni (Leikkaushan oli helmikuussa). Emme olleet tätä sen kummemmin pelänneet tai ajatelleet, koska koko kesä on kulunut hienosti koiven osalta. Mennyt Ruotsin reissu taisi olla ainoa hetki, jolloin poika valitti kipua jaloissaan, mutta ihmekkös tuo kun itselläkin koivet oli kovilla. EI sitä sen kummemmin pelätty tai ajateltu että homma menee puihin.

Kuitenkin tänään selvisi että tuo pojan ontuminen on sen verran vaivalloista että se kertoo jo siitä että mikäli jalkojen pituudessa ei ole eroa niin vika on jossain muualla. Koska enää ei pitäsi ontumista olla. Eikä me olla tuota ontumista otettu "pahana" sillä ontunuthan tuo on jo yli vuoden (kuuluu taudin kuvaan), varsinkin kun on rasitettu jalkaa.. Noh, tiedetäänpähän nyt että olis pitäny kuulla kellojen soitto.

Myöskin liikkuvuus on todella heikko. Voimaa jalassa on, mutta jokin ottaa kierteissä kiinni, vaikkei enää pitäisi olla esteitä liikkuvuudelle. Tämä kuitenkaan ei johdu liikunnan runsaudesta tai sen puutteesta vaan se jokin vika on ruuveissa, raudassa, nivelessä tai siellä jossain näiden yhteissummassa. Tietoa ei vielä ole. Kuviin poika sitten passitettiin ja näistä tieto tulee vasta ensi viikolla, kun lääkäri soittaa mikä on homman nimi ja miten edetään.

Tällä hetkellä siis päälle napsahti 2 viikon liikuntakielto ja pyörä taksikyytiin.. Jälleen kerran.
Nuolastiin ennen kuin tipahti ja nyt se kostautuu niskaan pahemmin ku osattiin odottaakkaan. Itse olen shokissa, poika oli melkolailla maansa myynyt..

Ette tiedä kuinka paha olo mulla tällä hetkellä on. Oon yksin lasten kanssa taas koko viikon, mies on reissussa ja lapset hyppii tässä jaloissa.. Omatunto on niin paskana juuri nyt ja muutenkin huono fiilis siitä ettei ne kellot soineet missään vaiheessa, et olis käynyt näyttämässä jo aikasemmin jalkaa.. Toisaalta (kuten lääkärillekkin sanottiin) ei poika ole kipuja valittanut missään vaiheessa. EI olla oltu kotona paljoakaan, ei hypitty trampalla, ei kävelty järjettömän pitkiä matkoja... Ei hypitty ja riehuttu ku hullut, joten mitään helppoa/järkevää/ loogista/näkyvää syytä kipuun tai tilanteeseen ei ole.

Pitäisi malttaa odottaa ensi viikkoon, mutta vihjailtu jo on, että oireiden perustella kyseessä voisi olla joko nestettä nivelessä, ruuvi löysällä tai rauta liian iso... Neste nivelessä olisi helpoin hoitaa.. Ruuvin kiristys ja uuden raudan laitto vaativat haavan aukaisun ja se tarkottaa samaa rumpaa kuin mitä keväällä käytiin. Rullatuollia, sauvoja, 3 kk liikuntakieltoa, ei uimista, ei liikuntaa... Rajoja ja rajoitteita... TAAS.. (Ihnottavinta tässä vaihtoehdossa olisi myös se, että alkuvuodesta tuo rauta otetaan pois joka tapauksessa, joten sitten taas olisi parin kk päästä sama homma uudelleen.. Kolmatta kertaa...)

Tänään onkin sitten soiteltu pitkin koulua ja koitettu saada koulukyyti.. Huomenna pitäisi poika saada jollain kyydillä kouluun (itse en pääse häntä viemään), kuulemma taksi tuo sitten kotiinpäin, mikäli vain saavat asian hoitoon.. Enpä kyl arvannut mikä ressi tästäkin kouluun lähdöstä taas saadaan aikaiseksi..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: