maanantai 1. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 2014

Tänäkin vuonna on luvassa joulukalenteria, yhdessä lasten kanssa tehtynä.

Tulee olemaan kolme eri kalenteria, joista kaksi sisältää tekemistä, hommaa, askartelua ja joulun odotusta.  Ihanaa Joulukuuta!Hoidossa meillä on tänä vuonna ikkunamaisema kalenterin muodossa.
1. joulukuuta maalaamme ikkunaan lumisen maiseman lasten kanssa.
Jatkossa kannattaa olla sitten kurkkimassa mitä muuta sinne ilmestyykään.
Tarkoitus on lähinnä tutkia ja arvailla mitä on yön aikana ilmestynyt lisää..
Tässä vähän vinkkiä.. 
Lapsilla on myös itse kerätyt oksat seinällä kalenterin muodossa. Tonttu istuu oksalla kertoen mikä päivä on kyseessä ja nousee korkeammalle, mitä lähemmäksi joulu tulee. Koristelimme jo perjantaina tätä jouluisemmaksi. Ylhäällä on punainen rusetti, oksilla valkoisia lankapalloja ja "timantteja" sekä punainen lintu näyttää oksaa, jossa alkaa joululoma. (toiset tosin joutuvat vielä viikoksi, tai jopa lähes koko joulun ajaksi varahoitoon..) Tämä tonttu kertoo myös minkä sadun luemme päiväunille tai aamuhetkellä.


Lisäksi on vielä askarteluja, retkiä, leivontaa ja niin paljon ohjelmaa kun saamme tähän kahteen viikkoon ympättyä.. Niistä sitten myöhemmin lisää..  Paljon on suunnitelmia, kun kelitkin on tuollaisia tympeän märkiä, eikä lunta näy missään, joten keksitään kaikkea muuta ohjelmaa päivien ympärille, sillä näitä taaperoita ei kahta tuntia saa ulkona tarkenemaan, kun enimmäkseen paikoillaan tönöttävät.. Mutta retkiä ja ohjelmaa uloskin on suunniteltu, ettei me sentään sisälle sullouduta koko joulukuuksi..  


***

Omalla isommalla tytölläni on sitten oma kalenterinsa
Jouluhommineen, askarteluineen, leipomisineen, retkineen, ylläreineen....
Katsellaampas myöhemmin mitä tuolta ylläripaketeista sitten paljastuukaan..

Ihanaa, tule JOULU kultainen.,,!!

2 kommenttia:

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: