lauantai 18. lokakuuta 2014

DIY: vaunuverho

Oon vissiin jotenkin myöhäisheräinen tai jotain, mutta en oo syttyny noille vaunuverhoille ollenkaan.. Oon aina heittäny sen "hengittävän" valkoisen hohtavan pukluliinan siihen kuomun etteen, peittämään kokonaan sen aukon.... Aina.. 9v sitten, 7v sitten ja nyt taas Kirpun kanssa, käyttäny sitä kohta 2v..

Oon nähnyt liinoja muilla ja käyttänytkin niitä muiden lapsia nukuttaessa (lainalapsien kanssa), mutta en vaan oo tykännyt niistä.. Oonko mä jotenkin outo?.. vaikka ne onkin hirmu käteviä iskee kiinni kuomuun (eihä noi pyykkipoika viritykset kauniit oo..), mutta ne kiinnityksethän jättää aukkoja kuomun ja liinan väliin, eiks siitä tuule vaunun sisälle??

Meillä tuulee takapihalla aina (siellä nuo pikkuset nukkuu)! Niin ja onhan ne kuitenkin katoksessa, eikä taivasalla, mutta kuiteskin.. se tuntuu jotenki hassulta.. Ja muutaman kerran oon sitten lainalasten kuomuista kuopinu luntakin pois. Vai oonko käyttäny niitä sit väärin? Ja miten hankala siitä onkaan  kurkkia lasta, kun nukkuu tai ottaa lapsi pois, kun pitää solmuja avata ja ja .. en oo sitten sitä halunnut meiän Kirpulle.. Liikaa haasteita.

Mutta tota..

 Pitihän sitä silti  kokeilla...

Mallin tein ihan vain niin että levitin sanomalehden kuomun etteen. Piirsin siitä mallin ja merkkasin siihen ne "rinkula"kohdat ja kohdan johon voisi nauhan laittaa..
 

Tässä ei oo niitä rinkuloita. Ylhäällä on kaksi lenkkiä, jotka on kuomun aurinkolipan neppareissa kiinni.  Sivuilla on sitten narut, joilla saa kiinni  et pysyy paremmin paikoillaan (niin epäkäytännölliset ku vaan voi olla!)

Etupuoli tuota värikästä pallokuvioista puuvillakangasta ja taustalla harmaa trikoo (vanhasta hameesta).. Tästä on tehty melko pitkän mallinen, tämä sujahtaa pitkälle ja noita naruja ei tartte laittaa kiinni, kun tuohon päälle vetää jalkapussin, joka pitää verhon paikoillaan..

Mulla on joku pakko oire siitä et toi sadehuppu on oltava päällä, koska meillä tuulee aina ja vaunuissa on jos jonkinmoista reikää ja koloa (esim. tuossa tuo kuomun tukijuttu näkyy niin siinä menee monet reiät ees-taas..) joista tuulee sisälle.. Sadehuppu sit (mun mielestä) auttaa siihen ettei ihan suoraan tuule sisälle.. Ja noh.. kokeilussa on ollut nyt parisen viikkoa ja noh meneehän tää nyt tässä syksykeleillä, mutta täytyy kyl kehitellä uusi versio talveksi (ettei jää rakoja reunoille) tai ottaa taas perinteinen pulkuliina käyttöön...Joskus on vaan niin vaikea luopua jo opituista käytännöistä.. 

Millasia liinoja teillä on kuomujen edessä?
Onko pulkuliinaa, vaunuverhoa, vilttiä vai ei mitään??


2 kommenttia:

 1. Mä oon pitänyt vaunun suuaukon edessä ihan vaan perusharsoa, puklurättiä. Tuollainen pallokuvioinen on kyllä paljon hienompi!

  Tipulasta löytyy haaste sinulle! http://tipulassa.blogspot.fi/2014/10/mina-eli-11-11-11-blogihaaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä kaipaan sitä pukliliinaa... :D Vissiin jotenkin liian "kaavoihin kangistunut"--- Täytyy taas tosin talvella miettiä et millanen liina siihen eteen laittaa, ettei tuu liian tukalaksi tai kylmäksi kuomun sisäinen ilma... :D

   Poista

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: