maanantai 27. heinäkuuta 2015

Mökkeilyn ytimessä (Paljon kuvia!)

Matkoille ja reissuun on kiva lähteä. Pakkaaminenkin on toisaalta ihan mukavaa, (kunhan sen alottaa ajoissa ja varmistaa että kaikki tarpeellinen on varmasti mukana..) Mutta... Tätä autoon tunkemisen ihanuutta en ole vieläkään oppinut rakastamaan.. Onko auto liian pieni vai tavaraa vain liian paljon (vaikkakin vain takit oli ainoat mitä ei reissussa päälle laitettu, muut tuli käyttöön..) Jotenkin sitä on 10 vuoden aikana oppinut sen niksin että pakkaa tarpeeksi, eikä liikaa eikä ainakaan liian vähän.. ;) Ylläreitä ei pääse sattumaan, eikä puhtaat vaatteet loppumaan kesken (nytkin oli pyykinpesuaine mukana, taaperon vahinkojen varalta.. ;))


Auto oli kyllä hiukan liian tarkkaan mitoitettu, eipä paljoa tavaraa olisi voinut olla vähempää tai enempää mukana.. Telttailukamat vie ihan sikana tilaa autosta.. 5 makuupussia, 4 alustaa ja tyynyt.. Lisäksi 4 vaatekassia, 1 ulkovaatekassi, 1 eväskassi ja kylmälaukku (joka ei kuvassa tosin vielä ole..) ja vaatekassi huvipuistovaatteille (ihan vain varavaatteet mukana, koska ei tartte sitten saaressa miettiä et onko kaikille puhtaat vaatteet päälle huvipuistoon... :D ) Ja pieni kassi "tekemistä", mm värityskirjat ja Aku ankkoja autoon..

Vihtasilta, ekaa kertaa 5v aikana sillan toisessa päässä oli  jonossa autoja odottamassa vuoroaan... :)
Ruokatauko Kangasniemellä. Ranskalaiset noissa törpöissä on ehkä paras keksintö!  Ja toi lounas oli todella hyvää! (Muusia, kasviksia ja broileria yrttikastikkeessa..)
Mökkeilyn ytimessä oltiin kuitenkin koko perheen voimin Puulavedellä. Siellä on miehen suvun mökki, jossa ollaan viimeksi 3 vuotta sitten käyty. Mökki sijaitsee saaressa (mikä on pieni painajainen "merisairautta" ja pahaaoloa kärsivälle..).  Meitä oli saaressa reilusti. 14 aikuista ja 4 lasta.. Lisäksi vielä 4 aikuista oli päivävierailulla. Siltikin kaikki sujui rauhallisesti ja kommelluksilta ei (tälläkään kertaa) vältytty.. Saari itsessään antoi mahtavia maisemakuvia sielun rauhoittamiseen.. Tekemistä riitti ja silti oli aikaa rauhoittua.

 

Nukuimme teltoissa, olimme varmasti hauska näky järveltä katsottuna, kun koko tienoo oli pelkkää telttakylää. Lapset ei ole koskaan teltassa nukkuneet, mutta tämä kokemus oli kyllä mahtava. Nukkuivat hyvin! Kaksi isompaa nukkui tädin kanssa ja Kirppu meiän vieressä, päällä, jaloissa, pään päällä, keskellä, poikittain, varpaat suussa... you name it.. ;) Hiukan oli levoton neiti..

Koko reissulta tuli otettua yli 800 kuvaa, joista tässä on siis vain osa. En ottanut kuvia, joissa sukulaisia esiintyy, vaikka niissä olisikin näkynyt hyvin se tekeminen ja kommellukset, joita koimme viikonlopun aikana. Kuvissa siis vain maisemia ja muutamia omaa mieltäni rauhoittavia asioita, joita koin itse saaressa ollessamme.

Maisemat oli melkoisen rauhoittavia.. 

Arki tosin sielläkin ihan perus arkea.. ei klamouria tai luksusta.. :D

Vietettiin hauskat kolme päivää. Syötiin hyvin, naurettiin, uitiin, syötiin lisää, istuttiin, pestiin pyykkiä, rauhoituttiin teltassa, nautittiin ulkoilmasta, nautittiin hyvästä kelistä ja täytyy kyllä sanoa, että olipahan erilainen mökkeilyviikonloppu. Kuultiin isovaarin ja mummin tarinoita siitä miten saarelle oltiin tuotu mökin seinälautoja, vene oli uponnut karikkoon ja talvella jäätä pitkin oli kuljetettu aina niin paljon tavaraa kuin oli vain saatu mukana tuotua. Oli vaikka ja mitä kommellusta ja jokaisella mökin rakennuksella oli jokin oma tarina kerrottavanaan... Historia saaren ja isovanhempien välillä on pitkä ja monet sen tarinat varmasti jo unohtuneet..

Lapsista kuoriutui uimapedot..  Täysin yllättävää.. Parasta oli tuo liiviellä uiminen/kelluminen.. :D Vesi oli 21-asteista.


 Lapset  nautti täysin rinnoin ja ottivat ilon joka pisaran irti. Uitiin aamusta iltaan. Minäkin uskalsin kastautua veteen ja heittää jo kolmatta vuotta päällä olleen talviturkin veke.. Seuraava kerta voikin sitten olla taas 3 vuoden päästä, eikö..??

Vauhtia riitti, mutta osasivat nämäkin ottaa rennosti ja rauhottua hetkeksi nauttimaan..

Pikku neiti mököttää, kun ei saanut YKSIN lähteä kumiveneellä..
Kalastaminen oli kyllä kivaa, vaikkakin pikku likka oli siihen hommaan hiukan liian äänekäs kaveri..

Nämä on ensimmäiset kuvat lapsista saareen päästyämme.. Kotimatkan sijasta suunnattiin suoraan Mikkeliin.. Huomenna edessä olisi sitten Visulahti..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: