torstai 15. marraskuuta 2012

5. neuvola

Kaikki hyvin. Oli nopea ja hauska käynti, jos niin voi sanoa..
Raskausviikot poksuu tänään 32 jo!!

Tiedot: (suluissa ed. käynti neuvolassa rv 27+6)

Paino 58.7 (56.6)
pissa -- (--)
RR 127 / 76 (125 / 77)
B-Hb 123 (129)
Sf-mitta 26 (25)
(lapsiveden määrä normaali, vko 30+5 ja painoarvio 1500g)
Tarjonta pt (poikittain / 30+5 ultralla pt)
Liikkeet ++ (++)
Turvotus - (--)
Syke 145+ (150+)

Vatsan, kylkien ja jalkapohjan (vain toinen jalka) kutinan takia sain lähetteen labroihin, mutta terkka oli sitä mieltä, et ei oo syytä huoleen hepatoosiin, kun kutinaa tai laikkuja ei oo käsissä..
 Hemppa on pysyny ihan hyvänä, vaikka en oo kauheesti muistanu lisärautaa ottaa, ruokavaliota oon koittanu pitää rautapitoisena, joten se on näköjään riittäny..
Vauva on selkä mun selkää vasten, joten se kuulemma vaikuttaa tuohon sf-mittaan ja varsinkin kun on väärinpäin niin ei kasvata tota mittaa kauheesti. Pää tuntuu selvästi heti tuossa rintalastan alla ja potkut/nyrkkeilyt sitten kaikkialla muualla! Toisen venyttely / potkunyrkkeilyharjotukset tekee jo ajoittain kipeää ja yöllähän se kaikkein eniten tietenkin riehuu..
Turvotusta ei oo yhtään, sormuksetkin vielä sormessa, joten huomaa selvästi ettei oo kesävauva, kun toisten kanssa sormukset oli pannassa jo toukokuussa, vaikka kumpikin syntynyt loppukesällä.. Painoa saisi kuulemma olla enemmänkin, mutta koska olo on nyt jo hiukan hankala ja tukala niin sanoi, että mennään näillä ja muistetaan syödä monipuolisesti. (sitähän oon kokoajan koittanu tehdä.. Herkkuja paljon välipaloina ja väliin ruokaa.. :) )

Sain lappuja mm. hoitosuunnitelman tekoon, kivunlievityksestä ja Keskussairaalan ohjelappuset synnyttäjälle.. Tulipa tuossa mieleen et täytyy hyvssä ajoin sanoo mummoille, papoille ja varsinkin miehen uteliaille sisaruksille, ettei heitä päästetä huoneisiin ollenkaan (sinne ei saa enää päästää muita ku puolison ja lapset..) Heitä voi nähdä vain kahviossa ja vierailuaikana! Ärsytti niin viimekerralla kun miehen sisko pölähti sinne huoneeseen heti kun ite pääsin sinne, odotti oikeen et pääsee sisälle ja tyrkitti koko ajan itseään ja otti vauvan kesken ruokailun sylistäni.... Nyt en tahdo kyllä sinne ketään ylimääräistä.. Ja toivon, että nuo hössöttäjät sen tajuaa! Mies ja lapset saa tulla kattomaan pikkusta, mutte luulen etten aio hirveesti esitellä vauvaa käytävillä muille ku isovanhemmille. Kotiuduttua sitten voi tulla kattomaan meitä kotiin.. Kuinka sen sitten saisi tuon yhden aivokoppaan tallennettua..?? HUoh..MAUKASTA LOPPUVIIKKOA!


Joulukin tulee pikku hiljaa.. Lahjasäkit alkaa täyttymään lasten lahjoilla, alun kankeuden jälkeen.. Muutama paketti vielä puuttuu.. Jouluun on enää vajaa 5 viikkoa ja pikku nyytin tuloon tasan 6 viikkoa..  Voiko oikeesti käydä niin, että loppuu aika kesken, eikä vielä edes kunnolla oo tullu sitä sellasta ahistusta ja  fiilistä, että tahtoo äkkiä oman kropan takasin. Ah, mä vihdoin nautin tästä pienestä vatsastani ja oon onnellinen jokaisesta päivästä ja jokaisesta liikkeestä, vaikka ne alkaakin tekemään jo kipeää ja vaikka supistelujakin tulee silloin tällöin en oo yhtään ahistunut, odotan vain uutta vuotta uusine kujeineen.. Ah, ihanuutta <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: