maanantai 17. joulukuuta 2012

6. ja viimeinen neuvolakäynti

Kylläpä on jotenkin erikoinen olo.
... seuraavan kerran en näekään neuvolatätiä yksin vaan pienen tuhisijan kanssa.

Seuraavan kerran kun näen "valkotakkisia" olen synnyttämässä..


Viimeinen neuvolakäynti on nyt sit tällä erää takana päin.
Kaikki on kunnossa, Typyn pää on todella korkealla, vaikka onkin kääntänyt päänsä alaspäin. Se ei ole laskeutunut mihinkään (eli ei ole vielä valmiina syntymäänkään.. ) Liikkuvainen kaveri ja liikkuu viikkoihin nähden vielä todella paljon ja laaja-alaisesti. Pikkunen liikkuu paljon, tilaa ei ole, joten tuntuu todella inhottavalta ja kipuilee/vihloo alakertaan todella ilkeesti. Samalla koittaa nauttia vielä viimeisistä liikkeistä ja nauttia siitä tunteesta, että mahassa kasvaa uusi elämä. Toisaalta odottaa että tammikuun alku tulisi nopeesti ja kivut näiltä osin loppuisi jo.

Ei tykännyt yhtään kun terkkari kokeili miten päin pyöritää, vaan pisti kunnon potkuraivarit käyntiin ja sykkeetkin oli alimmillaan 150..

Veikkaili, ettei olla laitokselle hetkeen menossa, ja että pääsen varmaan sinne tammikuulle asti ihan helposti (hiukan alkanu jännittää et jos tää käynnistyykin itsekseen tai jos ne vedet meneekin ennen tammikuuta..)

Pitää vain ottaa iisisti. Jouluna saa syödä ihan hyvällä omatunnolla, sillä paino ei oo noussu kun sen 10 kg ensimmäisestä neuvolakäynnistä (vain 6 kg tullut lähtöpainoon..)
Harjoitus supistuksia tulee aika ajoin ja rankemman työn jälkeen pistää kipeesti välillä kyljeen ja välillä nivuseen ja alakertaan. Ei kauheesti uskalla tehdä mitään rasittavaa, kun alkaa koskee niin joka paikkaan, että pahaa tekee ja itselle tulee huono-omatunto, ettei taaskaan kuunnellut vaan pisti menemään ihan täysillä..

Maha on kooltaan pienempi kuin aikasempien kanssa, joten sellasta ahistusta ja vaappumista ei oo kauheesti ollu. Ei oo tullu vielä hetkeä, että tahtoisin tän kaiken olevan pian ohitse, päin vastoin. Tahdon niin nauttia tämän kanssa ensi vuoden puolelle asti. Turvotusta ei ole havaittavissa vieläkään, nilkoissa sen näkee illalla, jos ei ole kerennyt, malttanut muistanut yhtään päivällä nostaa koipia kattoa kohti. Lisäksi veden juominen on jääny aika vähäiselle, vessassa juokseminen käy maratoonista muutenkin. Onneksi sekä vatsa, että muutkin toimivat, eikä oo närästystä, ilmavaivoja tai muuta ongelmaa ollut vessahommissa.

Ruokahalu on valtava! Herkkuja menee enemmän ku laki sallii, mutta painossa se ei oo näkynyt, joten en oo kantanu siitä huonoa omaatuntoa.


Suluissa viime kerta vkot 34+1 (pelkopoli 35+5) ja tämän päiväset tiedot 36+4

paino 61.6 (60.2)
RR 123/80 (134/82)
Pissa -- (--)
Hemppa 123 (ei mitattu)
SF 31 (28)
Lapsivedenmäärä  N
Painoarvio 2.4 kg
Tarjonta  (Pt / Rt)
Syke +150 (+146 / +130-170, 30 min käyrällä)
Liikkeet ++ (++ / ++)


Selkä on ollut hiukan kipeämpi viime aikoina, johtuunee siitä, etten oo malttanu olla tekemättä joulusiivouksia.. Tosin suurimmat hommat oon jättäny miehelle, mutta pienelläkin hommalla saa selän kyllä jumiin..

Nyt on oikeestaan kaikki siivoukset tehty ja muutenkin paikat laitettu joulu kuntoon, joten joulun rauha saa laskeutua meiän kotiin nyt samantien.. Toki muutama pikku homma on tekemättä, mutta eihän kaikkea voi vielä viikkoa aikasemmin tehdä valmiiksi..


Kun joulu on ohitse, niin alkaa lähtölaskenta toiseen suureen tapahtumaan.. Rakkaan tyttären syntymäpäivä koittaa ihan pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: