tiistai 15. heinäkuuta 2014

Turistina Helsingissä osa 1


Mä oon niin Turisti kun kyseessä on Helsinki.
Paikkana se ahdistaa mua aivan tavattomasti.
Jos Jyväskylän keskustakin tuntuu liian ahtaalta ja salpaa hengityksen niin voitte kuvitella vaan miltä tuntuu kun astun jalallani Isoon Cityyn.. Pakokauhu..Onneksi hotellimme on syrjässä, pois hälystä ja rauhallinen meri vieressä.. Hotelli Rantapuisto on luotto hotellimme Hesan reissuilla, lähellä Miehen sukulaisia ja nimenomaan tuo sijainti on meille suotuisa, lasten kanssa on paljon mukavampaa olla rauhallisen meren rannalla kuin keskellä Hesan vilinää.. Nyt kun siellä on tehty remonttia ja paikkoja siistitty on viihtyvyyskin parempi. Tullessamme lapset saivat jäätelöt ja lähtiessä matkajuomaksi pillimehut. Aulassa ja huoneissa oli oikeita kukkia ja yleisilme kaikinpuolin siisti ja huoliteltu.

Aamupala on aivan ihanan runsas ja monipuolinen. Kaikki tarpeellinen on, vaikkakin tarjoiluhenkilökunta yrittikin tulla utelemaan huoneen numeroa juuri sillä hetkellä kun saat käteen täyden lautasen ja koitat toisella kädellä napata Taaperolta lautasia. Jotka oli sijoitettu tarjottimien koloon: eli siihen sopivalle korkeudelle, jolta taapero ne varmasti viskaa maahan..   Äkänen "VOITKO MITENKÄÄN OOTTAA HETKISEN?" Sai tarjoilijan kipittämään takasin keittiön puolelle, josta se sitten luimisteli jonkun aikaa (että kerettiin pöytään ja kaikki istumaan) ja sitten se hiippaili takasin.. Seuraavana aamuna hän tuli esille vasta kun olimme syömässä..

 Kun illalla palasimme hotelliin oli huone siivottu, roskat tyhjätty, pedit siististi pedattu (juu ei ollut minun petaukset kelvanneet ;) ) pyyhkeet vaihdettu ja uusi kukka tuotu maljakkoon. Jopa pojan yöpökä kalsarit  oli nostettu siististi viikattuina pöydälle, se tosin hiukan huvitti.. Olisko ne kuitenkin voinut laittaa esim. sängylle tai tuolille??  Siinä ne kuitenkin odotti nätisti limupullon, hedelmien ja suklaapatukoiden vieressä..Tässäpä teille pari kysymystä, jotka sai meiän kaksikon nauramaan aivan kippurassa.
Mistä tiedät että olet lähellä merta?  - Näkyy lokkeja lentelemässä
Mutta mistä tiedät että olet lähellä merta ja kaupungissa? - Lokit käyttävät suojatietä..


Mehän sitten kulutettiin kaksi päivää oikein tarmokkaasti ja käytiin vaikka ja missä. Tai ei nyt niin kovin monessa paikkaa, mutta aikaa saatiin tuhlattua ja paljon.

Tässä vielä mun turistina oloa kuvina.. :)


Tällä kertaa kuljettiin sekä metrolla, että raitiovaunulla.
Raitiovaunu oli täynnä spurkuja, jotka ei pysyneet penkeillään ja 
pullot vaan kilisi kassissa, parrat oli takussa ja takin saumat rikki olkapäillä... 
niin ahistavaa olla vieressä rattaiden kanssa..

 ***

Sitten koko matkan kauhun hetki.. MUT raahattiin tuonne SkyWheeliin!!
Minut, joka pelkää korkeita paikkoja ja ahtaita pikku koppeja... Siitä lisää ylihuomenna..


Käytiin myös SeaLifessä, lapset tykkäsi todella paljon!
Tästä huomenna lisää! 

****

*pahoittelen, kamera on saanu jonkun kolhun ja siksi joka kuvassa näkyy tollanen ärsyttävä tummempi pallukka... :/ *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: