lauantai 26. lokakuuta 2013

Värit

Onko teillä kausia jolloin joku väri on ihan ykkönen?
Mulla on. 
Meillä on! 


Keväällä mulla oli ihan selvä turkoosi/ kausi.. oli imetyspaitaa, sukkaa, pöytäliinaa, mattoa, saippuaa, lasten vaatteita... Ja sitten kesällä  se oikeestaan vaihtu pinkiksi..


Ja nyt on lilaa kaikkialla! 

 Kuvissa toki tavarat on vaan ympäriltä näpsittyjä kuvia, ei niinkään niitä mitä juuri oon ostanu.. Näitä on kerääntyny vuosiaen varrella... Se tulee aina uudelleen.. Mulla on ollut kausi - vaaleanpunainen nyt jo kohta 15v, väri tuli elämääni ylä-astella, hääpukuni oli vaaleanpunainen ja ah, mä vaan aina palaan siihen turvalliseen pinkkiin. Perusvaatteet on mustia, niitä on kiva piristää pinkillä, turkoosilla, lilalla... Mutten koskaan ole pitänyt päälläni: keltasta tai oranssia, vihreääkin kammoksun..  Pinkki on vallannut pikku hiljaa kaikkeen.. Myös paljon muita värejä löytyy kotoa, erilaisissa tilanteissa ja sopivan sekaisessa seurassa, meiän kotona, sulassa sovussa.. :)

Mutta mä luulen et tähän kaikkeen vaikuttaa vuodenajat..
Talvelle haen lämpimiä värejä vaatteisiin, koska ne tuntuu lämpösiltä myös päällä. Myös pehmeää pitää olla. Jouluna tulee punanen, musta ja harmaa..  tykkään myös sellasesta tummasta viininpunasesta, tummasta luumun lilasta ja turkoosin tummista sävyistä. Talvella pöydillä on punasta, harmaata ja lilaa, kynttilöitä joka tasolla ja jouluvaloja tuomassa lämpöä takkatulen lisäksi. Värit on läpi talven lämpimiä sävyjä, tummia värejä, lämpöisiä värejä. Paksuja kankaita ja pehmeyttä.


Kevättalvella tulee turkoosit, pinkit värit koska ne muistuttaa kesän tulosta ja kirkkaat värit saa mielenkin korkealle. Keväällä aurinko saa myös kaivamaan esille valkoisen ja hellät värit.. Verhot vaihtuu raikkaisiin väreihin tummien jouluverhohen tieltä ja pöydille liitelee vaaleaa tai kirkkaan pinkkiä. Ja kukat.. Ensimmäiset ihanat tulppaanit, narsissit ja muut kevättä edustavat kukat, niitä on koko ajan, eriväreissä.. Rakastan väriä kukissa! Pääsiäisenä vihreää, keltaista ja oranssia (joita ei meillä muuten ole koskaan! Missään!! ikinä!)

Kesä on kesä. Kirkkaita värejä, kesän värejä.  Ei kesällä sitä vaatetta niin paljoa päällä oo, mutta tärkeintä on et vaatteet tuntuu raikkailta ja kesäsateessa on ihana juosta lepattavassa mekossa.. verhoiksi napataan makkareihin tummaa, koska muuten on liian kirkasta. Muihin tulee kevyttä ja värikästä (turkoosi, lila tai valkosta). Kesä on jotenkin erikoinen, silloin esillä on sitä, miltä sattu tuntumaan: joku tummaa tai vaaleaa, kovaa tai pehmeää. Kesältä tuntuvaa. Kukkia, kevyitä verhoja olkkarissa, värejä tai valko-mustaa.. Otetaan rennommin, joten tunnelmakin on sen mukainen, miltä silloin tuntuu..

Syksyllä haen ruskeaa, punaista ja helliä värejä pimeän keskelle. Ulkona on pimeää ja märkää joten sisällä on kirkkaita tai sitten vaaleaa, mutta ne auttaa jaksamaan ulkona olevaa pimeyttä. Syksy märkine keleineen ja pimeiään aikaan ei kauheesti jaksa panostaa, ulkona on väriloisto, sisällä hillittyä. Syksyä on niin pitkään kuin valkoinen lumi peittää maan, siihen asti ootellaan että saadaan laittaa esille joulu! Kynttilän valo ja takkatuli näyttää paremmalta kun saa kietoutua paksuun valkoiseen vilttiin. Syksyllä ootetaan hetkeä, jolloin kehtaa laittaa jouluverhot ikkunaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: