perjantai 19. lokakuuta 2012

Lääkärineuvola

Ensimmäinen lääkärineuvola on takana. Meillä oli tyttären kanssa sama aika, joten käytiin samalla myös hänen 5v juttuja. Ootettiin noin 5 muun masua kantavan äidin kanssa, harvinaista, sillä näitä mahoja ei kauheesti ole näkynyt tällä alueella..

Ensin nvl täti otti minulta verenpaineet ja hempan, kyseli vointeja ja ne muut perusjutut.
Sit tytöltä otettiin verenpaine ja kuulo, tyttöä jännitti tuo laite ja hiukan oli epäselviä ne merkit kuuliko vai eikö, mutta läpi kuitenkin päästiin..
Kaikki oli ihan kunnossa. Hemppa oli hypännyt pilviin, joten sanoi ettei rautaa tartte välttämättä enää joka päivä syödä, mutta käski nyt kuitenkin napsia sitä silloin tällöin, ettei se enää ainakaan putoa.

Sitten taas odotettiin, odotushuoneen mammat oli vaihtuneet, mutta edelleen siellä oli tupa täynnä. Outoa, sillä yleensä odotusaulassa on ehkä yksi meiän lisäksi.. Lääkärille päästiin ja tytön jutut käytiin eka läpi. Itse meinasin kääntyä ovelta jo takasin ja lähteä karkuun. Lääkäri oli mies, voi ahistus..
Ei tartte tytön käydä enää kontrolleissa, sen verran hyvältä kuulemma vaikuttaa että käyrät on tasaisesti omalla käyrällään ja suunta on aavistuksen ylöspäin menossa. Silmissä kaikki ok, korvat oli kuulemma kauniin terveet. Sydän ja keuhkot oli kunnossa. Selkäranka menee hienosti suoraan ja notkeutta löytyy. Painosta sano sen verran, ettei alaspäin saa lähteä, lisäkiloista ei ole haittaa..

Tyttö lähti sitten leikkimään ja oli mun vuoro. (en voi sille mitään, mutta mua niin ahisti!)
Kyseli paljon olosta ja voinnista ja miten oon jaksanu ja mitä työtä teen.
Kuunteli sydän äänet, jotka oli vaatimattomat + 150-160
Arveli että pikkuinen patonki on aivan poikittain, sillä tunsi pään selvästi vasemmassa kyljessä ja potkuja sateli oikeaan kylkeen. Oli huolissaan sf-mitasta, joka ei oo kasvanut riittävästi ja käski tulla mittauttamaan sen uudelleen ensi viikolla (nvl tädille, joka on aikasemmin mitannut, kun nuo käsialat on erilaiset kaikilla.) Arveli että jos mitta on hänelläkin sama, pitää varata Ultra aika Keskussairaalaan ja tarkistaa että pikkuinen patonki on kuitenkin kasvanut ja viikkojensa mittainen. Kyseli myös paljon, että syönhän minä kunnolla, kun painokaan ei ole noussut tuota vaivaista 5 kg enempää.. Kerroin että syön ku pikkuinen possu, joten sen ei pitäs olla ongelma, mut jostain syystä paino ei vaan nouse. Toisaalta onni, sillä ekasta raskaudesta painoa tuli 25 kg ja toisestakin yli 20kg, joten ihan tyytyväinen oon ite tähän ettei liikuta nyt samoissa lukemissa.. Sisätutkimuksessa kaikki oli kunnossa.

Huomasi että liikkuminen selän takia on hankalaa ja olisi halunnut ultrata/kuvata koipeni sisäpinnan ja kerrokset, noiden kipujen takia: siellä kun voi olla joku hermo pinteessä tai muuten vain tullut viime synnytyksen jälkeen joku verenkierrollinen ongelma, joka säteilee tota kipua nytten. (heillä kun ei oo sitä ultralaitetta niin tämä vissiin tehdään sitten synnytyksen jälkeen, kun se on turvallisinta) Hän sitten kirjoittikin vielä lopuksi sairasloman 30.11 asti, eli loppu ajaksi. Nyt voi sit keskittyä masun kasvatukseen ja selän paranteluun.. Seuraava neuvola on 4 viikon päästä, missä vaiheessa neuvola-aikojen piti tihentyä?


Lopuksi vielä mittoja viikolla 27+6 (viime kerta vkot 24+0)

Paino 56.6kg +181g/vko (55.9kg)
RR 125/77 (114/72)
Pissa puhdas (puhdas)
Hemppa 129  (117)
SF 23-24?? (22)
Syke 150-160 (140, pelkopolilla +180)
Tarjonta poikittain (pt)
Liikkeet  ++ (++)


Kaikki siis ok. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: