keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Kotona töissä...... Alkaa olemaan työasiat jo osittain mielessä.. Ihanaa! 
 .... mua sanottiin hulluksi, kun kaipaan töihin...
Ehkä se joutuu oikeesti siitä, että tykkään oikeesti työstäni ja 
kaipaan jo sitä rytmitettyä arkea..  ja sitä ettei tartte lähtee viemään kiireessä omia lapsia mihinkään!
Hullu, ehkäpä joo..
 mutta..

Toisaalta tää on myös kamalaa, kun aika on menny nopeasti. Mulla on siis vakipaikka odottamassa tai kotonahan mun työt on, ettei se missään oota, avaan vaan oven uusille haasteille, nauruille, ilolle, suruillekin, kokemukselle, arjelle!  Mutta melkeen 1,5 v oon nyt pois ollu (eka sairaslomia raskausajan kipeän selän takia ja sit nää äippälomat)  Tule jo tammikuu!


Lomaa (kotihoidontuki alkoi 15.10) on jäljellä vielä reilu kuukausi ja pikku neiti on jo päättäny ottaa arkea kiinni ja jättäny toiset unet pois. Aamun unetkin on siirtyny ysistä jo 10.30-11.30, mikä on töitäni ajatellen tosi  hyvä asia. Koitan vielä tässä pikkusen sitä myöhäistää ennen ens vuotta, mutta kyllä tuo tyttö nukkumaan pääsee  kun alkaa väsyttämään. Hänhän nukahtaa vaatteita pukiessa jo, jos liian pitkään venyttää. Tänäänkin unihiekka lenteli silmiin jo ysin jälkeen ja vaikka koitin pikkusen venyttää niin neiti nukahti puettaessa ennen kymppiä. Ihanaa et mussukka on niin hyvä nukkumaan (kakkonen ku veti vielä 1v vain 4h unia :/ ) ! Onneksi nukkuu!


Uudet ruokalistat on jo tekeillä, vanhat alko olla jo liian tuttuja, joten uudistan niitä vähän. Ei niissä vikaa ollut, mutta joitakin ruokia on vaikea tarjota ihan näin pienelle (1v ei oikeen pärjää pitkää iltapäivää esim. pirtelöllä, joka tosin olis isompien herkkua ;) Ja meiän pirtelöthän on tehty leseistä/puurohiutaleista/maidosta/marjoista..) Kuukausittainen suunnitelma on tehtynä pääpiirteittäin (juhlapyhät+ vuodenaika huomioituna, sekä kotimaisten kasvisten viikot) Päiväohjelma pysynee melkeen samana, muutamilla muutoksilla. Ja tein kalenterin uudelleen: päästään taas seuraamaan päiviä/numeroita/kuukausia/säätä/tekemisiä... muutamia uusia ideoitakin on tässä kehiteltynä.. Oli jotain muutakin mitä on tässä muokattu mm. huone on aivan eri kunnossa kuin aikasemmin.. Pitäs vielä miettiä et mitkä lelut pysyy siellä, mitkä viedään "talteen" ja mitkä mahdollisesti ulkoistetaan (ruokajuttuja on tosi paljon! ja niitä on menossa leikkimökkileikkeihin, mut ehkä sitten kesällä, ku ei talvella oikeen taia olla käyttöä pikku lusikoille tai muille tavaroille ku ei niitä saa hanskojen kanssa käsiin :) )


Omat on koulussa (eskari/2lk) ni heidän kouluun lähtö pitää ajottaa ujuttaa  rytmiin (en ala tekemään montaa aamupalaa! toinen lähtee 7.30, toinen 8.30 ja ei vielä tietoo mihin aikaan hoitolapset tulee.. Joten aamupala koululaisella tulee olemaan aikasemmin (kuten nytkin) ja muilla sitten n. 8..) ja aamupalalle tulo niin et kaikki mahtuu pöytään (mulla on lapsille pieni pöytä, jota on helppo siirrellä, niin ehkä joku/jotkut saa oman pöydän ja onhan se helpompi syödä sopivan kokoisessa pöydässä kuin istua liian isolla penkillä.. Näitä pitää tuumailla sit ku on ryhmä tiedossa..). Omat pitää huomioida myös kun tulevat: koululainen tulee uniaikaa  puol yhden jälkeen (läksyt ja muuta hiljasta tekemistä..) eskarilainen suunnilleen kun toiset alkaa heräillä n. 13.30, joten välipalalle päästään kaikki yhtäaikaa.. Hiukan jännittää kuinka alkaa tämä arki sujumaan (unohdanko lähettää omia koulutielle ;) ) ja herättääkö he tulollaan kaikki nukkujat.. Kuinka onnistuu "hiljaa" tulo, kun nytkin tullaan ovet paukkuen ja heti eteisessä karjutaan: MOROO!!  Kauanko meni? Tulinko ajoissa? Onko ruokaa??  Missä Kirppu on? Onko posti haettu??
Tosin nyt ei oo kukaan tuohon aikaan sisällä unilla, kun Kirppu nukkuu ulkona, joten ei haittaa, muttei oo vielä perille menny et ei tartte het alkaa huuteloo ku väliovikin on kiinni ni en kuitenkaan kaikkee kuule..  Huoh. Noh,  ehkä sen näkee vasta sitten ku se on ajankohtanen, eli reilun kuukauden päästä..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: