lauantai 14. joulukuuta 2013

Luukku 14

Tänään..

.. On taas kiireinen päivä!
... Meillä oli aikainen herätys tytön kanssa. Oltiin kuudelta, hiusten harjausta, nutturan tekoa, tukeva aamupala, eväiden pakkausta, puvun mukaan ottamista, tarpeeksi isokaula-aukkoisen paidan etsimistä... Ja kiireellä Monitoimihallille lähtemistä seiskan aikaan..

Edessä oli pienen tyttösen ensimmäiset joukkuevoimistelun kilpailut.
Mahtava päivä, vaikkakin kiireinen, tohinatäyteinen ja väsyttävä! Esitys meni todella mallikkaasti ja tyttöjen taidot on niin paljon kehittyneet vuodessa. Olimme kaikki vanhemmat ylpeitä.

Ja erityisen ylpeitä oltiin siitä, että meillä on mahtavat valmetajat ja se, että he osaavat pitää "harjoitukset" leikinomaisena ja mieleisenä tytöille. Ollaan ylpeitä kun asutaan "maalla!"  Siellä tuli niin nähtyä sitä, että Kaupungissa paineet ja esityksen tasot on jotain niin järkyttävän kilpailuhenkistä jo tän ikäsillä (6-8v) että oikeen pahaa teki. Yks valmentaja motkotti pienelle tytölle, koska hän kesken esityksen aivasti, että silloin on purtava huulta ja pidätettävä! Sellanen ei kuulu esitykseen. Toinen valmentaja käski tekee jotain kohtaa ohjelmasta uudelleen ja uudelleen, koska  ei ollut tyytyväinen siihen ettei kaikki menneet ryhmässä yhtäikaa..

Teki niin pahaa niiden puolesta. Ehkä se on kaupungissa on sitten niin raju ja raaka kilpailu että huhut siitä että jos lapsella on "väärän mallinen vartalo", eikä se dietillä parane ni potkitaan ulos joukkueesta onkin totta.. Toivon ettei näin olisi. Kaikilla pitäisi olla mahdollisuus liikuntaan ja iloon ja se että ne rutataan tiettyyn  muottiin jo alle 9v on järkyttävää! Sitten ihmetellään miten 10vee ikäsillä on anoreksiaa ja ihannoivat laihoja ihmisiä.. Hyi olkoon.. Tuo kilpailu kyllä avasi silmiä enemmän ku ne huhut joita on tässä vuoden aikana kuullut.

Voin vain huokasta: Onneksi meillä on toisin!!
Pidän kyllä itse huolen siitä ettei meiän tyttö ota ulkonäköpaineita. Toivon niin että ryhmässä kaikki olisi tasa-arvoisia ja kaikilla olisi mahdollisuus antaa oma panoksensa sellaisena kuin se heidän omina itseinään on mahdollista! Olkaa tytöt aina omia itseänne!
****

Kuitenkin tehtiin illalla sitten viimeiset kortit valmiiksi naapureille viemiseksi.. Ne olikin vain loppu silausta vaille valmiit.. Muut kortit vietiinkin jälleen kerran viime tipassa  postiin..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: