sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Unohdin..

Huomasin tässä just ku selasin näitä tekstejä, etten oo muistanu ollenkaan laittaa noita 1v juhlien ohjeita esille.. Noh, nyt sitten otan sen asiakseni, kyllähän ne tänne pitää laittaa, sillä ne oli aivan valtavan hyviä..




Meillä oli tarjolla:

Kinkkuvoileipäkakku (sen ohje on siis tuolla jo erikseen)

Tavallinen kermakakku (tuo pöllön kuvalla, välissä mansikkaa ja banaania sekä kermavaahtoa)

Valkosuklaa-Limehyydykekakku (päällä vihreä limenmakuinen kiille, rouhittua valkosuklaata ja vohvelikoristeena Nalle Puh)

Porkkanamuffinssit

Tajunnan räjäyttävä suklaakakku (kyllä, nimensä veroinen, melkein kilo suklaata!)

Tonnikala piirakka




* * * * * *

Valkosuklaa-Lime kakun ohjeena googlasin ja käytin tätä ohjetta hiukan muunnellen. Ninan kakkugalleria.  Mulla oli lisänä lime-valkosuklaarahka.

Keksipohja: kaurakeksejä (melkein koko paketti) 60g voita
Murskaa keksit pussissa kaulimella, sulata voi ja lisää pussiin, sekottele vähän ja kippaa irtopohjavuokaa (leivinpaperi pohjalle). Laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

Täyte:
2,5 dl  kuohukermaa
2 prk lime-valkosuklaarahkaa
2tl vaniljasokeria
2 limen kuori
3 limen mehu (n. 0.5 dl)
½ dl Sokeria (maun mukaan voi lisätä!)
n. 130g valkosuklaata (osa päälle koristeeksi)
5 liivatelehteä

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sinne rahka ja sokerit. Pese lime hyvin ja raasta sen kuori varovasti seokseen mukaan. Liota liivatteita 5 min kylmässä vedessä ja purista limestä mehut (halkaise ja lämmitä mikrossa n. 10-15s, niin mehua irtoo paremmin ;)) ja lämmitä niin että saat liotettua liivakot siihen. Maista ja lisää sokeria tarpeen mukaan. Meille jätin aika kirpeäksi, (vastapainona ällömakealle suklaakakulle.) Raaputa kokonaisesta (jääkaapissa/pakkasessa olleessa) valkosuklaasta koristeeksi lautaselle terävällä puukolla kasa kiekuroita ja sulata loput mikrossa. Lisää rahkaseokseen. Lopuksi liivatteet ja kaada vuokaa. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan että se hyytyy..

Kiille:
2 dl vettä
2 limen mehu
(sokeria )
 4 liivatetta
väriainetta

Liota liivatteita kylmässä vedessä. Ota osa vedestä ja lämmitä se, sekoita siihen liivatteet. Sekoita aineet sekasin ja kaada jo hiukan hyytyneen kakun päälle.

Anna hyytyä seuraavaan päivään ja koristele kakku juuri ennen tarjoamista!

* * * * *

"Kermakakku"


Meillä oli 2 munan perus kakku, jonka välissä oli mansikkaa ja banaania sekä vähän kermavaahtoa..
Päällä sokerimassakoriste ja reunoilla valmiina ostettu aaltoreunus..

Meillä kun ei nää kermakakut menesty, ei tämäkään, tais kolme ottaa pienet palaset.. Niin en isoa sen takia tehnyt.

Päälle tein sokerimassasta  pöllön, koska se on Kirpun lemppari juttu juuri nyt.
Toisena tulee hau-hau, mutta sitä en edes yrittänyt kokeilla..


* * * * *


Tonnikalapiirakka

Tähän ei ole ohjetta, vaan olen tämän ihan soveltanut makujen mukaan.

Pohjana on piirakkapohja:
n. 120g voita
3 dl jauhoja
½dl vettä

Huoneenlämpöinen voi, sekoita se jauhojen kanssa ja lisää vesi.
Sekoita nopeasti ja painele voidellun ja jauhotetun vuoan pohjalle sekä reunoille.
(jätin pienen palan taikinaan, josta tein päälle ison nro 1 )

Täyte:
2 prk tonnikalaa
Tilliä
paprikaa
punasipulia
juustoa

Kippaa tonnikalan öljy pois ja levitä tonnikala pohjan päälle.
Pilko paprika isoiksi paloiksi, sipuli ohuiksi suikaleiksi ja tilli pieneksi. 
Lisää ne tonnikalan päälle. 
Lopuksi juustot.

Päälle:

2 dl ruokakermaa
2 munaa
Tuorejuustoa n. ½ prk.
ripaus pippuria
ripaus kalamaustetta

Sekoita aineet keskenään ja kaada täytteiden päälle. 

Koristelin vielä isolla 1 ja 
6 kirsikkatomaattia puolikkaina (12 kpl) kellon mukaisesti aseteltuina, 
 kuvaamaan jokaista kuukautta..

Paista uunissa 200 asteessa n. 30-35 min.

 * * * * *


 Porkkanamuffinssit


Mun luotto-ohjeella tehtyjä muffineita.
Näistä versioista oli tosin pois otettu mausteet ja sokeria vähennetty.
Jotta itse sankari saisi näitä maistella.
Päällä on tuorejuusto-sitruunatahnaa ja
Koristeluista vastasi eskarilainen.



Tajunnan räjäyttävä suklaakakku


 Aivan taivaallinen kakku, jossa on lähes kilon verran suklaata!!
Täytyy kyl sanoa, ettei tämäkään herkkuperse isoa palaa kerralla pystynyt ottamaan..

* Ohje löytyy kirjasta: SUKLAA, kultainen kirja , siellä on yli 300 ihanaa suklaareseptiä! *

* * * * * *


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: