sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Ulkoillaan!

Meillä on taas ulkoiltu ja paljon!
Tässä mietteitä tän alku vuoden ulkoiluista..

Tammikuun alkua: 

Kyllä tuo lämpömittari on ihmeellinen juttu kun sitä tässä seurailee.
Välillä se on reippaasti -20 tienoolla ja toisinaan taas lähemmäs -10.. Ei oikeen oo päästy ulos kunnolla kuin vain pistäytymään ja sitten luikittu sisälle päin.
Tai oikeestaan homma menee niin että me muut oltais kyl kauemminkin ulkona, mutta yksi meistä ei tykkää ulkoiluista yhtään ja itkee heti ulkovaatteet nähdessään. Se loppuu sitten kun ulkovaatteet riisutaan..  Pakkanen on niin purevaa ja tuntuu niin kylmältä, vaikkei tää oo ees mitään kunnon talvea nähnytkään. Toivoisin kyllä vielä pidempiä pakkaskausia ja lunta, jotta olisi edes jotain tekemistä ulkona. Alkaa idea loppumaan kun ei voi kaivaa mitään, eikä laskea ku ei ole lunta.. Palloa ollaan potkittu ja ihmetelty. Pienet kun ei kauheesti liiku niin ei ne kauaa tarkene..
Olis taas luvassa lautumista, ehkä jopa luntakin.. Toivotaan parasta..


Tammikuun loppu:

Meillekin on tullu lunta, vaikkei sitä ole paljoa niin onpahan ainakin nurmikko piilossa ja tiet lumen peitossa.. Nyt ku pakkaset laski lähemmäs -10 asteeseen, voidaan nauttia jopa olosta pientenkin kanssa.. Yksi hoitolapsi edelleenkin tosinnäyttää mieltään , (kuten viimeset kolme viikkoa) ulkoilua vastaan ja olenkin joutunut sen takia kiiruhtamaan sisälle jopa 10 min ulkoilun jälkeen. Toinen ku huutaa suoraa huutoa heti ulos päästyä ja jatkaa niin kauan kuin sisälle tullaan, ei ulkona kauaa kehtaa häntä huudattaa. Eikä mikään ole tuohon huutoon vielä auttanu, onhan sitä jo jatkunut.Ei vaan liiku yhtään, eikä kiinnostu mistään tekemisestä. Vaatteita kuitenkin on päällä enemmän kuin muilla, joten ei pitäsi tulla kylmä..  Nyt onneksi jo viikon verran menty helpommalla..

Tänä talvena on niin kaivannnu kunnon pakkasia ja näitä ihania lumimaisemina lisää. Ei näitä pääse näkemään kuin kunnon TALVELLA, jota tänä vuonna, ei täällä Keskisessä Suomessa oo ollut juuri nimeksikään.. Oon kaivannut lunta, narkuvaa lunta kengän alla, pakkasta (jotta sais viedä petivaatteet ja matot ulos tuulettumaa) on kaivannu ihan oikeesti ja yksinkertaisesti KUNNON TALVEA!

Lapset tuossa sano et oon hullu, heistä on ollut ihanaa kun on ollut "löysä talvi" (mitä tuo sitten heidän kielessään tarkoittaakaan). EI oo tarttenu pukee villa tai fleecehaalareita, ei paksuja myssyjä, ei ahtautua kaulaliinan alle tai ahkaa lapasia rukkaseen. Heistä on ollut ihanaa kun on ollut edes vähän lunta, jotta on päässy kuitenkin laskemaan ja eskarilainen jopa hiihtämään, vaikka kuulemma oli ollu hankalaa.. Toppuluokkalaiselta taitaa jäädä koulun hiihdot väliin, kun ei täällä muutenkaan latuja ole.. Latuja ei ole tänä vuonna ees ajettu maakuntauralle.




Helmikuun puoliväli:

Nyt kun pakkaset on olleet nollassa ollaan ulkoiltu ja paljon, vielä enemmän kuin kuukausi sitten.
Ollaan nähty sumua ja kuunneltu linnunlauluja. Ollaan tehty lumiveistoksia ja keksitty talvista puuhaa. Ulkoilut on venynyt tunniksi, joskus 1.5h. Ja ollaan nautittu paljon.
Nyt kun kaikki nauttivat ulkonaolosta ollaan siellä keksitty paljon tekemistäkin.



Oon  mä tosin nauttinut näistä keleistä mitä luonto äiti on antanut, ei oo tarttenu pukee hoitolapsiakaan seittämään erivaatekerrastoon ja ulkona viihdytään leikkien ja autojen parissa. Tällä hetkellä meillä on jopa kiistoja siitä, kuka kerkeää ajamaan kuormurilla, kaikki neljä kun olisivat niin innoissaan ajamassa. onneksi on muutaman nukenrattaat ja niitäkin kärrätään ympäri pihaa. Ollaan rakennettu pihaan iso linna, lumiukko löytyy ja pieni mäyräkoira, sellanen sopivan kokoinen kasa 1v:n alle. Lisäksi toinen lumiukko muovautu pieneksi mäeksi, josta ollaankin laskettu hurjan paljon. Myös joka vuotinen Nalle Puh koristaa isoa kiveä leikkimökin vieressä, hunajapurnukkansa kanssa.. Jäitä ihastellaan rännien altaissa ja ne onkin osoittautunut mahtaviksi aarteiksi (takapihan kallion jääpuikot on vielä pysyny koskemattomina, tosin ne ranteenvahvuset jääpuikot kävis enemmänkin miekkoina kuin lumiprinsessan koruina)

Käytiin tekee retki läheiselle mastolle ja matka osottautuikin haastavaksi polkujen kera, mutta sitkeästi jokainen käveli sinne ja takasin.  Napattiin samalla muutama koivun ja pajun oksa mukaan maljakkoon, muutama pajunkissa siellä jo kurkkii oksissa.. Tuntuu ihan hassulta, viime vuonna kun ei kissoja näkyny missään oksassa, vaikka niitä etsittiin pääsiäiseksi.. Nyt ne kurkkii jo näin etukäteen.. Mutta niin kuin sanottu: se on tää lämmin löysä talvi, jota voisi "syyttää" tästäkin..

Omenapuun ja syreenin oksilla on alkanu myös silmukat pullottaa ja osa jo vihertää... Ei kai vielä?!!



Koska lasketaan pulkkamäkeä? Kun maassa on lunta ja pakkasta!
Koska lasketaan pulkkamäkeä? No tietysti talvella!
Koska hiihdellään pitkin metsiä? Kun maassa on lunta ja pakkasta!
Koska hiihdellään pitkin metsiä? No tietysti talvella!
Koska luistellaan ihan muuten vaan? Kun maassa on lunta ja pakkasta!
Koska luistellaan ihan muuten vaan? No tietysti talvella!
Koska tehdään taas lumiukkoja? Kun maassa on lunta ja suojasää!
Koska tehdään taas lumiukkoja? No tietysti talvella!

.... Millon on SE talvi?? vai joko se meni??



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: