keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Pääsiäisruohoja!

Meillä kasvaa ruoho!

 Nimittäin RAIRUOHO!
Se kertoo vihreydellään siitä, että kohta on pääsiäinen ja ollaan jo pitkällä keväässä menossa!
Kelit on olleet niin vaihtelevat et oikeen naurattaa..
Joku aamu on lunta maassa ihan monta senttiä, toisena aamuna sataa isoja töllösiä, kolmantena aamuna tuulee niin kovasti, ettei pystyssä meinaa pysyä. neljääntenä aamua paistaa aurinko niin kirkkaasti ja pilvettömältä taivaalta että on pakko käydä tarkistamassa mittarista voiko siellä olla lämmintä! Viides aamu voi olla sitten näitten kaikkien yhdistelmä... Kuka sen tietää..

Monena vuonna on ollut vain ohraa, mutta nyt oli kyllä ihan rairuohoakin hoitolasten ja omien lasten ruohoihin.. Lasten rairuohot istutettiin "helpolla" vain talouspaperin päälle. Ei sotkua, ei pelkoa et multa on suussa ja mikä parasta, on muute pikkusen verran helppoa :)Lisäksi meillä kasvaa jo "yrtit".. Tilli on 5 cm mittasta, vihanneskrassi viskattiin jo pois (se haju oli aivan järkyttävä! :P ) ja lasten suurinta herkkua on herneenverso, joka on jatkuvasti syöty lyhkäseksi.. Lapset on myös käyneet hakemassa jo pajunoksia virpomista varten. Lisäksi musta on aina hauska kokeilla uusia tapoja istuttaa rairuohoa. Tällä kertaa niitä kasvaa mm. isoissa lasimaljakoissa, aaltokupissa on "kukan kristallikiteitä", joitka mulla on ollu hengissä tammikuusta asti: niihin vain vaihtaa vettä välillä niin ne on taas uudessa loistossaan.. Katsotaan nostaako nuo ohran jyvät päätään tuolta vai oliko tämä kokeilu huti.. :)

Mieheltä sain taas narsisseja, joten kevättä ootellessa, et saisi ne taas istuttaa johonki nurkkaan tuonne pihalle ja oottaa et nostaako ne versojaan ensi keväänä kukkapenkistä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: