keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Piirakkapäivä..

Tulipahan viikko sitten tehtyä piirakoita oikeen urakalla.. Kummankin ohje löytyy kyllä jo aikasemmin (tonnikalapiiras oli  hetken päähän pisto, joten täytteenä on sitä mitä löyty kaapista..), mutta nää on olleet niin hittejä, että tulee tehtyä usein.. Ja nopeaa ne häviskin ;)





Persikkatorttu:

Pohja
100g margariiniä
3/4 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkataan pehmennyt voi ja sokeri. Lisätään muna ja jauhot. Voitele ja korppujauhota vuoka, painele pohja tasaisesti ja nosta myös hiukan reunoille.

Täyte:
250g maitorahkaa
 2 dl kermaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
sit.mehua
1 pieni prk säilykepersikkaa tai -päärynää

Sekoita täytteen aineet keskenään lukuunottamatta persikoita. Kaada täyte pohjan päälle ja viipaloi persikat päälle. (ne voi myös laittaa pohjan päälle ja piilottaa täytteellä)
Paista 200 asteessa noin tunti.


 * * * *


Tonnikalapiirakka:

Pohjana on piirakkapohja:
n. 120g voita
3 dl jauhoja
½dl vettä
Huoneenlämpöinen voi, sekoita se jauhojen kanssa ja lisää vesi.
Sekoita nopeasti ja painele voidellun ja jauhotetun vuoan pohjalle sekä reunoille.
Täyte:
2 prk tonnikalaa
Tilliä
paprikaa
salaattijuustoja
Kippaa tonnikalan öljy pois ja levitä tonnikala pohjan päälle.
Pilko paprika isoiksi paloiksi  ja tilli pieneksi. 
Lisää ne tonnikalan päälle. 
Lopuksi salaattijuustot.
Päälle:
2 dl ruokakermaa
2 munaa
ripaus pippuria
ripaus kalamaustetta
Sekoita aineet keskenään ja kaada täytteiden päälle. 
Paista uunissa 200 asteessa n. 30-35 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: