Persikkatorttu:
Pohja
100g margariiniä
3/4 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkataan pehmennyt voi ja sokeri. Lisätään muna ja jauhot. Voitele ja korppujauhota vuoka, painele pohja tasaisesti ja nosta myös hiukan reunoille.
Täyte:
250g maitorahkaa
2 dl kermaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
sit.mehua
1 pieni prk säilykepersikkaa tai -päärynää
Sekoita täytteen aineet keskenään lukuunottamatta persikoita. Kaada täyte pohjan päälle ja viipaloi persikat päälle. (ne voi myös laittaa pohjan päälle ja piilottaa täytteellä)
Paista 200 asteessa noin tunti.
* * * *
Tonnikalapiirakka:
Pohjana on piirakkapohja:
n. 120g voita
3 dl jauhoja
½dl vettä
Huoneenlämpöinen voi, sekoita se jauhojen kanssa ja lisää vesi.
Sekoita nopeasti ja painele voidellun ja jauhotetun vuoan pohjalle sekä reunoille.
Täyte:
2 prk tonnikalaa
Tilliä
paprikaa
salaattijuustoja
Kippaa tonnikalan öljy pois ja levitä tonnikala pohjan päälle.
Pilko paprika isoiksi paloiksi ja tilli pieneksi.
Lisää ne tonnikalan päälle.
Lopuksi salaattijuustot.
Päälle:
2 dl ruokakermaa
2 munaa
ripaus pippuria
ripaus kalamaustetta
Sekoita aineet keskenään ja kaada täytteiden päälle.
Paista uunissa 200 asteessa n. 30-35 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Hipsula kiittää kommenteista!