tiistai 26. toukokuuta 2015

Pihaa ja kevättä.

Eilen laitoin kuvia takapihan kalliosta..

Jospa tänään laitetaankin pikkusen kuvia siitä miltä etupihalla näyttää.. Tai ainakin ilokseni voin sanoa, että JES ne lumet tosiaan suli pois ennen Jussia! Kuukausi sitten oli takatalvi, kaksi kuukautta sitten vielä lähes metrin  kinokset. *kuvat otettu toukokuun alussa, joten nyt piha jo rehottaa!*

Kevättä pukkaa pihassa..Ekaa kertaa pihalle istutetut pääsiäisnarissit alkoivat uudelleen kukkimaan..

Japanin lehtikuusi ja syreeni näyttää jo silmujaan (30.4.) vaikka takatalvi iskikin päälle.
Äitienpäivänä (10.5) oli jo pienet hapsut havaittavissa.. Nyt jo hiukan pidemmät.

Kirppu tutkii lehtikuusen silmuja hyvin tarkkaan. Näissä on jotain mielenkiintoista ja vangitsevaa..
Krookuksetkin alkoi kukkimaan, tulppaaneja odotellaan vielä..

Pitäisi keretä pöyhimään kukkapenkkejä, kun näyttää talven jälkeen taas tämä penkki olevan täynnä hiekkaa ja kiviä (kasattiin lumet tähän kulmalle).. Vaikkakin esiin puskee rohkeana raparperi.


Likan oma mansikkamaa käytiinkin jo pöyhimässä, vaikka tässä kuvassa sitä vasta aloteltiinkin.
Krookukset kukkii ja leppis seuraa tilannetta vieressä.

Likan mansikkamaa on tässä leikkimökin kulmalla, hiukan ehkä liian varjoisa paikka, mutta silti ihan hyvin tullu mansikoita. Leikkimökki on kovassa käytössä ja hiekkalaatikollakin tehdään joka päivä kakkuja ja hiekkalinnoja.

Haravointihommia ja penkkojen kuopsuttamista olisi vielä edessä.. En ole vielä kunnolla edes jaksanut aloittaa.. Kesäkukkiakin olisi jo ihana hakea, muttei niitäkään ole vielä kerennyt edes miettimään.. Toisaalta, nythän on vasta toukokuu..? Kerkeehän sitä..
 Jostain syystä nurmikko on nyt tänä keväänä todella kalsea ja väritön, vaikkakin se lannotettiin ja "ravittiin" hyvin.. Ehkä se vielä elpyy..


Mies teki viime kesänä pienen "kasvihuoneen" mulle, hylly sieltä vieläkin puuttuu, mutta tulossa kuulemma on, kuhan kerkeää tekemään loppuun..
 Tänä vuonna meni tuo "esikasvatus"vaihe ihan kokonaan ohitse. Joten kävin ostamassa pari tomaatin tainta. Iskin ne kotoa löytyviin amppeleihin (ja näköjään unohdin pyyhkiä sotkut reunoilta pois. ) Laitettiin myös tilliä ja persiljaa purkkiin. Samalla retiisiä ja  herneitä pikku purkkiin. Ainakin näin alkuun..  Likan kasvilaatikkoon on menossa vielä salaattia, kunhan sinne saadaan vielä lisää multaa ja mietitään vielä ostetaanko lisää yrttejä vielä.. Herneitä ainakin lähtee vielä jonnekkin kasvamaan ja tuolla rinteessä kasvaa vattuja, metsämansikoita ja mustaviinimarjoja. Mietin vielä ostaisko sinne pensasmustikan tai jotain..Annetaan ajatuksen jälleen kypsyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: