tiistai 19. toukokuuta 2015

Byebye vaipat!

Meillä on hiukan ehkä erilainen vaippa-tarina kerrottavana..

Vaippoina meillä oli ekan 1,5v ajan kestovaipat, osittain vielä tuon jälkeenkin.. Kun näistä painorajat alko tulla vastaan en enää uusia tehnyt/ostanut, sillä  painoraja oli 9-10kg, ja tuo meiän neiti painaa nyt vasta juuri ja juuri kympin!


Meillä oli viime kesänä jo vaipattomuutta.. Ulkona mennessä neiti oli paljon ilman vaippaa, kotona vain unilla, päivisin osittain ilman, toisinaan enemmän, toisinaan vähemmän. Syksyn tultua vaippoja ei neidille enää niin saatukkaan päälle, kun oli kesän ajan ollut ilman ni vaippojen laitto oli yhtä tuskaa! Vaipoiksi vaihtui normi, muumit tai lidlin halpisvaipat..


Toisaalta olihan meillä jo päiviä että ei vahinkoja sattunut, kuivia öitä ja kuivia päikkäriaikoja. Talven aikana jätettiin pikku hiljaa sitten vaippa pois kotona ollessa kokonaan. Päikkäreillä ei enää vaippoja laitettu. Alettiin ulkoilla ilman vaippaa ja pikku hiljaa uskalsin ottaa myös yövaipan pois, olihan se ollut jo kuukausia kuiva..

Viimeiset vaipat olen ostanut maaliskuussa. Niitä on edelleen puolipakettia jäljellä, käytetään niitä reissuilla.. Kotona meillä ei enää vaippoja käytetä, ulkona tai päikkäreillähän ei vaippoja enää ole ollut yli puoleen vuoteen. Nykyään yötkin menee ilman, uskalsin ottaa vaipan jo pois reilu pari kuukautta sitten. Kuukaudessa on tullut kaksi vahinkoa ja niistäkin toinen oli vesimuki pitkin sänkyä..


Alkuun meillä oli potta sängyn vieressä ja käytin neidin pissillä aamulla heti kun herättiin. Neiti juo iltamaidon iltapalan yhteydessä, jonka jälkeen käydään vessassa. Sitten aamulla taas herättyään kipittää itse vessaan. Yöllä ei olla kertaakaan herätetty pissalle, eikä olla käytetty pissillä..


Päivisin käydään aktiivisesti vessassa, hoitopäivän aikana lähes joka välissä. Ulkoillaan aamusin 1,5-2.5h päivittäin ja yhtään vahinkoa ei aamuisin ole tullut. Iltapäivisin sitten taas on se 1,5h melkolailla maksimi, kun sen yli menee, ni on muutama vahinko kerennyt sattua.

Illat on yhtä hulinaa ja välillä neiti kieltäytyy käymästä vessassa. Toisinaan sattuu toki vielä vahinkoja ja enkä ole pakottanut toista potalla/pöntöllä istumaan.


 Potalla ollessa meillä ei ole ollut koskaan mitään "virikettä", meillä vessassa käydään vain asioilla, kirjat, lelut ja muut jää oven ulkopuolelle. Nyt ei ole ollut edes tarrataulua innostajana, sillä likka hoitaa vessatouhut niin mahtavasti ettei ole tarvinnut lahjoa siellä käymään.

Meillä alkuun ongelmana oli se, että neiti käytti vaatteita kokoa 68-74 ja pikkareita oli saatavilla vaan 86-92 / 90 kokosia. Onhan noita "vaipan päälle laitettavia pitsipöksyjä"- ne vaan oli jotenkin epäkäytännölliset, mutta niin mahdottoman suloiset, että muutamat piti kuitenkin ostaa.. Toisaalta kyllähän noi 86 ja 90 kokoisetkin pysyy jalassa, vaikkakin ovat isot.. Parhaimmat pikkupöksyt on löytynyt kuitenkin yllätyksekseni ihan vain halpahallista ja prismasta (Ciraf).


 ja siis hei..
 Mikäpä olisi ihanampaa kuin käyttää näitä suloisia pikkusia pikkareita!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: