maanantai 25. toukokuuta 2015

Kalliopiha..

Kalliopiha on haaste!

Mutta mä tykkään tästä mitä me ollaan saatu aikaseksi meiän pihalla..

Meillähän on tässä koko takapihan leveydellä kalliota. Korkeimmillaan se on maanpinnasta pari metriä, mutta maan alta sitä on räjäytetty reilut kolme metriä.

Tässä kuvat tontilta, kun pihatäytöt on tehty ja talopaketti tulossa paikoilleen.  (10.6.2010)
Kuva otettu lähes 10 metrin päästä, tieltä, mutta kallio on tässä melkein kokonaisuudessaan tontin reunalta toiselle..Korkeutta kalliolla on vaihdellen 2-3,5m

Kaikki tuo möhnä tuosta kuvan oikeasta reunasta on kaavittu pois ja ylös asti raivattu kokonaan uusi kasa. Kallion pinnalta on kaahittu kivet kasaan ja otettu kallio kunnolla esille.

Ja tältä se näyttää tänä päivänä:

Tässä vielä  uusimmat ostokset: Tuijia yläterassin kulmaukseen
 peittämään näkyvyyttä naapuriin..

Kivet on kärrätty isompaan kasaan kallion kulmaukseen. Puita on kaadettu tuolta ylhäältä lähes 30, vaikka tontti ei jatku kivistä ylöspäin kuin muutamia metrejä. Yläterassi tehtiin viime vuonna, siellä on palju ja sinne on tulossa mm. lasikatos, jossai vaiheessa.. Siellä voisi pitää vaikka tanssiaiset ja terassin kaksi osaisuus takaa sen, että paljussa saa olla rauhassa ja alemmalla tasolla voi sitten vaikka vaan nauttia maisemista.

Kun naapuriin alettiin rakentamaan luultiin että tuohon meiän väliin jäisi jonkunlainen metikkö tai edes joku reunama.. Mutta ei. Siitä otettiin kaikki kallioon asti paljaaksi, joten naapurilla ja meillä on yhteinen kallio, vaikkakin se tuossa kohoaakin vajaan parin metrin korkeuteen (mutta kun terassin taso on yli 50 cm maasta niin näkymä naapuriin on melko paljas.. ) Siihen ollaan koitettu keksiä jotain mitä takaisi hiukan yksityisyyttä pihalle.. (kuvissa ei tuota näy, kosta en kehdannut alkaa naapuriin päin kuvaamaan..)Miehellä on vielä suunnitelmissa tehdä nuo portaat uudelleen, jotenkin vinoon (nämähän kaikki oli vain "pikaisesti tehtyjä") ... urakkaa siis kotonakin vielä riittää.. tarkotushan oli lähteä mökkiä uudistamaan tänä kesänä..  Niin ja maalauspuuhia olisi vielä, mitään ei ole tuolla ylhäällä vielä keretty öljyämään, kun syksyllä meni valmistuminen sen verran myöhään ettei enää kelejä oikein ollut..

Karu se on ja haastavaa on ollut kehitellä ideoita... Mutta oon niin tyytyväinen ettei jätetty tätä vain "kivikasaksi".. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: