lauantai 16. toukokuuta 2015

Hapankaalta ruokalistalla..Hopottelen tällä kertaa Rasilaisen Hapankaalista. Piti kehitellä tuotteesta uusi resepti tai parannella vanhaa. Idea meiän reseptiin tuli siitä, että kaivattiin grilliruoan kylkeen jotakin salaattia ja kastiketta, muttei kuitenkaan pelkkää salaattia tehnyt mieli eikä perinteistä kastikettakaan. Kaalisalaatti syntyi sitten näiden yhteistuumasta. Kermaisen raikas, mutta täyteläinen kaalisalaattiHapankaalilla on pitkä historia ja Keski-Euroopassa hapankaalin käyttö on jo pidemmän aikaa ollut erittäin monipuolista. Hapankaali on helppo ja erityisen terveellinen raaka-aine, joka kasvattaa koko ajan suosiotaan erityisesti terveydestään huolehtivien kuluttajien, perheiden ja ravintoloiden ruokalistoille. Hapankaali on kevyttä (30 kcal/100g), runsaskuituista ja sisältää monipuolisesti erilaisia vitamiineja (esim. c-vitamiinia on 33 mg/100g eli n. 41% päivittäisestä suosituksesta), hivenaineita ja tärkeitä maitohappobakteereja.  Hapankaali on raikas lisäke sellaisenaan, mutta myös erityisen monipuolinen ruoanlaitossa. Se sopii salaatteihin, piirakoihin, keittoihin, pataruokiin ja munakkaisiin. Rasilaisen Hapankaali on tuoretuote, jonka ainesosat on valkokaali, porkkana ja merisuola. Tuotteessa ei ole säilöntä- eikä lisäaineita.

Rasilaisen hapankaalta valmistettaan perinteisellä maitohappokäymisellä ja liki 40 vuoden kokemuksella perhetilalla Keravalla.

Meille hapankaali oli täysin uusi tuttavuus, enkä ole itse (edes kokkikoulussa) kyseistä tuotetta koskaan maistanut. Tästä ei tullut perheessämme hittiä, sillä kolmesta lapsesta vain yksi suostui maistamaan tuotetta ja mieskin vieroksui makua. Mutta kokeiltu on ja tästä hopotan tällä kertaa.Vieras tuote on aina erilainen kokemus ja uuden maun tuominen ruokapöytään on aina haastavaa. Itselle uudet maut ovat totuttelu kysymys, mutta lapset vaatii vieläkin enemmän totuttelua uusiin makuihin ja koostumukseen.  Meillä syödään kyllä monipuolisesti ja lähes kaikkea, valkokaali aurajuustokastikkeella on lasten herkkua! Mutta tämä erikoisemmin valmistettu hapankaali ei vain iskenyt makuhermoihin yhtä maukkaana. Toisella kertaa kukaan ei tahtonut enää maistaa.Me tehtiin hapankaalista kaalisalaatti grilliruoan kylkeen.

Raikas ja silti ihanan täyteläinen.
Melko bueno oli  tuolla miniburgerin välissä pihvin kera.
 


Grillikauden avajaiset, uusi grilli, uusi kesä tulossa!
Aivan mahtavaa ruokaa ja kaalisalaatti oli piste iin päälle tähän settiin.

 

Hyvää Ruokahalua!


Hapankaalisalaatti:

n.200g Rasilaisen hapankaali
1-2 porkkanaa
pala punakaalia
4-5 retiisiä
pieni pala lanttua
ranskankermaa
pippuria
merisuolaa
tilkka valkoviinietikkaa

Kuori ja raasta kasvikset. Sekoita kaikki keskenään, lisää ranskankerma ja mausteet. Anna maustua kaapissa hetken aikaa, jotta maku syvenee. Tarjoile grilliruoan lisukkeena.


Rasilaisen hapankaali -hopottajat
Rasilaisen hapankaali reseptejä lisää* * * *

Olen hopottaja, saan valita tuotteet, joita tahdon kokeilla, saan ne kokeiluuni (ilmaiseksi) ja joskus jopa ennen kuin ne tulevat kauppoihin. Ja kerron kokemuksia niistä teille ja
Ryhdy sinäkin hopottajaksi, klikkaa ja rekisteröidy : tästä

Suosittelukoodi HOP11462

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: