torstai 21. toukokuuta 2015

äitienpäivä askarteluja

Äitienpäivä töitä tehtiin reilu kuukausi..

Meillä on nyt ollut vain yksi vakituinen hoitolapsi, sitten satunnaisia varahoitolapsia. Ollaan tehty enemmän ja vähemmän kaikenlaista laidasta laitaan. Näistä sitten taas toinen tykkää tehdä koko ajan jotain juttua, mutta toinen ei tahtoisi tehdä mitään. (Oli kyseessä mikä tahansa. Toinen tahtoo ulos- toinen alottaa huutamisen het ku asiasta mainitaan.. toinen käy vessassa - toinen ei suostu edes riisumaan itse.. jne..) Tässä ensin nämä meiän äitienpäivä kansioihin tekemät työt.

Perunaleimasimella tehtiin tulppaaneja sekä äidille, että jo aikasemmin annettiin "kortit" kotiin mummoille viemiseksi.  Vihreällä tussilla vedettiin varret ja osaan laitettiin kimalleliimaa. Tässä likan vaan maalasi paperia väreillä. Harjoteltiin maalaamista reunasta reunaan. Itse olin jo aikasemmin tehny paperiin "jekuksi" teipistä sydämiä, jotka sitten revittiin maalin kuivuttua irti. Suurimpaan sydämeen sitten laitettiin lopulta punasta kimalleliimaa.


Näitä tulppaaneja tehdään joka vuosi ikkunaan. 
Tällä kertaa likat leikkasi nämä ihan itse. 
Ylimmät ja alaoikea on 8-vuotiaan tekemiä.
Alhaalla vasemman puoleinen 2,5-vuotiaan hoitolapsen. 
(Kirpun tulppaani oli tässä vaiheessa jo tosi hyvässä tallessa: 
kerkesi jo repimään palat irti toisistaan ja tehtiin sitten myöhemmin uusi. Siitä ei ole kuvaa kuin tuossa "kollaasissa" jossa on kaikki työt)


Äidille istutettiin myös herneenversoja.
Lapset syövät näitä versoja het kun ne ilmestyy mullasta edes hiukan esille.
Hoitolapsen isä taas ei ollut koskaan kuullutkaan että näitä voi syödä.

2,5-vuotiaan ja 2v4kk liimasivat pitsit paikoilleen.

Leppäkertut
Mustat pohjat oli valmiita, mutta likat leikkas itse nää punaiset siipiympyrät 
ja liimasi noi kangaspilkut paikoilleen.


Pienet tahto vielä maalata. Kirppu tahtoi tehdä jalankuvia ja haki vesivärit...
Joten tehtiin näistä vielä pieni työ äideille..

Jaloista perhoset ja käsistä kukat.
Tää toinen ei tykkää yhtään, jos jotain "likaa" menee käsiin ja tämän yhden kädenkin painaminen oli työn takana. Tuo jalan tekokin oli aivan tuskan ja työn takana.. Tahtoi kyllä tehdä, muttei tahtonut väriä jalkoihin.. Meinasin jo jättää kokonaan tekemättä..


Valmiit kansiot:

2,5-vuotiaan 

 2v4kk

2 kommenttia:

  1. Nämä lasten kanssa askartelut on aina niin kivoja ja hellyttäviä! <3 Tuo olikin hyvä idea kiinnittää nuo sydämet paperiin ja maalata päälle. Niksi tulee meilläkin käyttöön, kunhan tytär on vähän isompi ja sivellin pysyy paremmin kädessä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tuo sydän-maalaus oli tosi kiva tehdäkkin. Lapset niin innoissaan koitti maalata sydämien päältä, mutta teippiin kun ei maali niin vaan tarttunutkaan.. :D

      Poista

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: