keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Legot

Meillä on 5- ja 7-vuotiailla kummallakin innostus legoiihin.
On ihanaa, että kummallekin on oma sarjansa, jota tykkäävät keräillä ja rakennella (joulupukkikin toi monta uutta pakettia, lahjarahoillakin on ostettu uusia..)


Duplot on käyny jo pikkusen lapsenomaisiksi, eikä niillä enää oikeestaan ollenkaan. Tänään tyttö tosin innostui talon rakentamiseen kanssani ja leikki kotia niillä ppitkän aikaa.

 Innostus on siirtynyt isompien tyttöjen legoihin. Kun Friends sarja tuli esille, tyttö jäi ekaa kertaa seisomaan legohyllyn viereen ja vain ihasteli laatikoissa olevia tyttöjen juttuja. Hihkui innoissaan, että nyt hänellekin on jotain pientä legoa tarjolla. Aivan ihana sarja!  Tyttö jopa itse tykkää rakennella näitä pieniä taloja ja rakennelmia.. Ja hienosti jaksaa ja osaakin sen jo tehdä. Tyttö kerää rakennelmia pitkin hyllyjä ja nostaa niitä korkealle, koska pelkää että vauva tulee ja syö lego-osat. (ei onneksi ihan vielä oo menossa syömään!) 
 Pojalle viime vuosien suursuosikki on väistynyt lähes kokonaan  "isompien" poikien lelujen tieltä. Salamalegot on lähes käyttämättöminä, pieninä palasina legolaatikoiden pohjalla..


Nyt innostus on lähinnä siirtynyt taisteluaseisiin ja ninjoihin.. Pojan huoneen on täynnä pientä legon palaa. Kaikki pitää levittää kuulemma lattialle, koska muuten ei löydä oikeaa palaa koskaan. Poika ei ole läheskään niin järjestelmällinen kuin siskonsa, legoja löytyy pitkin taloa. Viimeksi eilen kävelin jonkun rakennelman päältä, kun se oli keskellä vessan lattiaa. !!Mutta on hauskaa silti seurata miten lapset keskittyy leikkeihin ja koittavat ratkaista rakennelmien ongelmia. Kun jotain hajoaa huudetaan aina isiä avuksi, koska äiti ei osaa auttaa! Minulle ei ole sitä kykyä korjata monimutkaista rakennelmaa, jos siitä nyt se kaks palaa lähtee irti, niin mistä mie tiiä mistä ne on irronneet.. Kun mies ei oo kotona, niin ensin lapset koittaa korjata ne itse ja keräävät sitten epämääräisen kasan legoja johonkin päin kämppää, jotta isi voi sen töistä tultua sitten korjata..


Lähes vuosi sitten tyttö ja hoitolapsi (kumpikin reilu 4v) 
rakensivat itse tämän talon seuraten ohjeita.
Talosta tuli hurjan hieno!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: