lauantai 19. tammikuuta 2013

Nukutaan ja ei nukuta..

Rytmi, mikä se on..??
Väsymys, miten se selätetään?
Vauva-arki, niin nopeasti katoavaa!
Uni, miten mahtavalta se tuntuu!
 Pieni inahdus, maailman ihanin ääni!
Univelka, saa kaiken tuntumaan
 niin paljon raskaammalta...
......
....
...

Eka viikko meni siivillä (anoppi oli auttamassa ti-pe) ja neuvolassas käytiin peräti 3 kertaa. (2 painoarviota ma ja pe sekä ommeltenpoisto ke). Arki kulu vain tytön ympärillä, mitään muuta en tehnyt. Istuin ja torkuin sohvalla vauvan kanssa koko päivän.

Tällä toisella viikolla on ollut jo aikaa harjoitella arkea uudelleen ja on ollut voimia tehdä muutakin kuin istua vauva sylissä. En tosin vielääkään oo mitään raskaita kotihommia tehnyt, vaan keskittyny ihan vain pieniin hommiin ja pieniin tyttöihini (poika kun on ollut päivät koulussa)..

Meillä vauva on päättänyt, että yöllä nukkuminen on yliarvostettua, joten hän nukkuu vain muutamia tunteja yössä. Herää syömään tunnin välein, kitisee ja vääntelehtii. Saattaa olla että viihtyy rinnalla 10-50 min mutta ei toivoakaan että hänet saisi siirrettyä sen jälkeen omaan sänkyyn. Herää ja alottaa kitisemisen ja sormien lutkuttamisen heti.. sit syödäänkin taas toiset 10-50 min ja sen jälkeen saatetaan taas ottaa uudestaa ja lopulta haen korviketta, jota saattaa vetää tuon tissittelyn päätteeksi vielä 50-80 ml. Korvikkeen jälkeen sit nukutaankin 1-4h unia. oon koittanu illasta antaa korvikehörpyt, jotta nukkuis ees alkuyön. Viime yönä nukkui 3h putkia, korvikkeen voimalla, mutta edellisenä yönä saatiin unta yhteensä 2.5h.. Hiukan siis väsyttää ja huolestuttaa että riittääkö tuo oma maito ollenkaan.. Vissiin ainakin maha täyttyy, kun sinappikone laulaa ja pissiä tulee.

Vauva luo nahkaansa. Hän on kuivaihoinen, jalkaterät on suoraan sanottuna kauhean näköiset, käsistä lähtee nahka ja napa kuoriutuu (tynkä irtosi viime pe ennen nvl:n painoarviota).. Kasvossa on valkoisia näppyjä, mutta (luojan kiitos) päässä ei oo karstaa. Pojalla oli ihan kauhea karsta.. Oon koittanu öljytä ihoa joka vaipanvaihdon yhteydessä ja välillä näyttääkin jo paremmalta, mut sit se jostain syystä huononee taas.. En tosin oo yllättynyt, molemmilla isommilla lapsilla on atooppinen iho. Nyt vain sit ootellaan et mitä allergioita se tuokaan tälle kaverille sivutuotteeksi.. (toiset on myös laktoosittomia).

Typy tykkää kylpeä. Eilen illalla oli tosi kiukkunen ja itkunen, kylvyssä nautti ja tykkäs polskia. Kun oli aika poistua niin itkuhan siitä sit seurasi. Tissittelyä 1h 50min ja sit 80 ml korviketta päälle, nukuttiin melkein 3.5h, hienoa!

Päivisin hän sitten nukkuu ku tukki, millään ei saa hereille. Imuroitiin tänään, niin toinen nukku sohvalla hievahtamatta. "Päiväunia" veti viileällä kuistilla reippaat 3h. Ollaan tosin oltu hereilläkin, pieniä hetkiä. Suurilla silmillä tutkikaan mistä ääni tulee ja millasia värikkäitä liikkeitä telkkarissa liikkuu. Suu tekee ilmeitä, pieni ääni juttelee ja hymykin on nähty. Ulkona käytiin yhtenä päivänä kun pakkasta oli vain 4 astetta, muuten ollaan oltu tytön kanssa vain kotona. Ei olla vielä lähdetty kotoa tutkimaan maailmaa. Ne kerkeää kyllä.. Mies on hoitanu kauppareissut ja lasten harrastukset.

Itse olen voinut hyvin. Haava on suhteellisen kivuton. Särkylääkkeet loppu ja en oo nyt siis niitä enää käyttäny. Toisaalta haavan ympäristö on edelleen herkkä, housut painaa ja mustelmat on arat. Navan alla on tosi arka ja kipeä mustelma, johon tietenkin kaikki housut painaa, lasten halit osuu, vauvan jalat potkii ja istuessa onnistun aina kolauttamaan siihen käteni tai ruokapöydän reunan.. Toinen kipeä kohta on oikeassa kyljessä, siinä on myös mustelma, joka on kipeä, siihen koskee liikkuessa lähinnä. Jostain syystä oikean puolen nivusen kohta ja haavasta kylkeen on sellainen kohta joka kiristää ja aristaa.. Sitä myös vihloo, kun jalkaa liikauttaa ja jos nouset sängystä väärässä asennosta niin kipu lähes tainnuttaa sut takasin sänkyyn.. (sanoin tästä terkalle, joka sano et se on normaalia kipua, kiinnikkeet yms siellä ottaa vastaan..) Vatsasta hilseilee iho pois, vaikka kuinka sitä rasvaan..


MUTTA: On se vaan niin ihana, suloinen ja täydellinen <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: