perjantai 5. huhtikuuta 2013

Porkkanakakku

... on yksi omista suosikeistani...

Oon kokeillu monia reseptejä, mut tää on  nyt tällä hetkellä suosikki.
Tulee tosi pehmeitä, mehukkaita ja makoisia..
Teen yleensä kakun, en muffineita ..



Ainekset
4 - 6 (n. 300 g)porkkanaa (4 dl porkkanaraastetta)
4 dlvehnäjauhoja
3 dlsokeria
2 tlleivinjauhetta
1 1/2 tlkanelia   
3/4 dlmantelirouhetta
100 gleivontamargariinia
3kananmunaa
Kuorrutus
1 rs (180 g)tuorejuustoa
1 dltomusokeria
1 tlvanilliinisokeria
2 rklsitruunamehua
Koristeeksi

raastettua sitruunankuorta tai mantelirouhetta
Lisäksi
12isoja muffinivuokia, jos teet muffinit kakun sijasta

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata ja jäähdytä rasva.
 
Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon rasva ja porkkanaraaste. Lisää kuivat aineet sekoittaen. Jaa taikina muffinivuokiin. (Vuoat saa täyttää melko täyteen.) Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja päällystä jäähtyneet muffinit kuorrutuksella. Koristele sitruunankuorisuikaleilla tai mantelirouheella. Porkkanamuffinit voi myös pakastaa.
 
** itse lisään myös vähän inkivääriä, joskus myös ananasmurskaa..

ohje löytyy täältä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: