perjantai 5. huhtikuuta 2013

Työt kummittelee.. nytkö jo..??

Työantaja kyseli joku aika sitten millon oon aatellu palata töihin.

En osannut vastata. Pitäs maanantaihin mennessä ilmottaa...

Faktoja:
  • Äitiysloma kestää lokakuun puoleen väliin asti
  • En tahtois palata ennen tammikuuta 
  • Töitä olis jo elokuussa (EN aio palata vielä sillo!)
  • Töitä ei ehkä oo marraskuussa (palaan ehkä 4.11??)
  • 2.5kk menis kotihoidon tuella, on lähes olematon!
  • Jos olisin lomalla joulukuun saisin vielä lomarahat päälle
  • Joulukuussa tulee hyvät veronpalautukset

Alotin perhepäivähoitajan työt 2008, kun tyttö oli vajaan 7kk, poika 2.½v. Sillon se tuntui hyvältä, koska tilanne oli sen kaltainen että oli pakko lähtee töihin. Myöhemmin oon katunu et alotin niin aikasin. Tyttö oli aivan liian pieni, mutta tottui lapsiin, eikä koskaan oo "kärsiny" vierastamisesta, vaan tulee toimeen kaikkien kanssa. Nytkin huokailee ettei oo kaveria, kun ollaan kotona. Mulla oli neljä lasta: 2½v, 2v, 1v ja 7kk, en muista koko tuolta keväältä yhtään mitään, kuvia oon ottanu paljon, niistä tiiän et jotain oon tehnyt. Tyttö nukku 4h yöunia, joten kevät oli raskas! Todella raskas ja vaikeakin, kaikki lapset oli vaipoissa, puettavia ja melkeen piti syöttääkin..

Nyt en aio palata vielä elokuussa töihin, sen tiiän varmasti. Oon kotona ainakin lokakuun loppuun, työtilanne sitten vaan määrää sen, että voinko alottaa marraskuun alussa, jos ei oo lapsia niin ei oo töitäkään. Joulukuussa sitten kuitenkin pystyn pitämään parin viikon loman, kun kaikki tän kesän kesälomat on pitämättä. Lokakuun puolesta välistä tammikuun alkuun menis kotihoidontuella, joka on lähes olematon. Joulukuussa saan veronpalautuksia, ja jos oon lomalla saisin kesälomarahat kuulemma sillon. Jos alotan marraskuussa, niin siinä olis sit sellanen kevyt alotus 1.5kk töitä, pari viikkoo lomaa ja sit tyttö oliskin jo 1v, joten helpottais sen verran et päästäis samaan ruokaan pikku hiljaa.. Jos alotan vasta tammikuussa niin tytön vois totuttaa jo valmiiksi samaan ruokaan ja saada päivärytmiä arkirytmiin käännettyä ennen töiden alkua, toisaalta helpompaa. Vielä kun ei oo tietoo millanen ryhmä on tulossa, niin on tosi vaikea miettiä syksyä ja kevättä. En tahtois vielä miettii töitä, mut pakko on, sillä työnantajalle on pakko kohta vastata jotain, et se pystyy sit kattoo onko lapsia vai ei.

Pystytäänkö elämään pelkästään olemattomalla kotihoidon tuella 1.5kk -2.5kk?

Miksi teen tästä niin vaikeaa??

 Eli lähteäkkö töihin marraskuun alussa vai tammikuussa??

Siinäpä vasta melkonen pulma, miksen osaa päättää??

Toisaalta tahtoisin jo lähtee töihin, toisaalta en.

Jos ilmotan et voin alottaa 4.11 niin se sit enää riippuu siitä onko hakijoita ja jos ei oo niin oon sit pitempään kotona, yksinkertaista... ehkä.. Pitäs tässä muutaman päivän aikana tehdä päätös. Miksi sen tekeminen tuntuu niin kaukaiselta ja vaikealta. Ennen lomalle jäämistä olin päättäny etten palaa töihin ennen kesää 2014, mut nyt on se pakko kuopata, sillä tolla kotihoidon tuella ei elä kukaan normaali ihmienen kolmen lapsen ja oman kodin kanssa. Lainat ja laskut pitää saada maksettua, lapset vaatii jatkuvasti hankintoja (vaatteet ja harrastukset) ja ruokaakin pitäs saada pöytään asti.. Tammikuu 2014 olis realistisempi, siihen ehkä pystyy venymän rahallisestikin, mutta toisaalta kun palaan töihin niin palkka alkaa taas juoksemaan ja se on yli puolet suurempi kuin tuo äitiysraha, jonka nyt saan. Kotihoidontukeen verrattuna yli 3 kertaa suurempi! Ei tuo mun palkkakaan mitään järjen jättiläinen ole, mutta sillä sentään elää ja se riittää pitämään elintason sopivana.   Tästä pääsee kattomaan palkkavertailun

 Lisäksi saan kuitenkin Tytöstä kotihoidontuen joka tapauksessa 3v asti, kun hän on kotihoidossa, vaikka työni aloitan. Joten kai jotain positiivista siinä sitten on, että aloitan työni jo aikasemmin, kun rahaa ainakin näyttäs tulevan ihan kivasti, ettei tartte sen takia sit kuitenkaan olla huolissaan.
Mä kuitenkin rakastan työtäni. Eniten siinä on parhautta se, että saan olla edelleen se "pullan tuoksuinen äiti", joka on aina kotona,  laittamassa lapset eskariin/kouluun ja ottamassa lapset vastaan koulusta ja eskarista. Oon kotona silloin kun lapset on kipeitä ja lomalla. Lapsille on aina kavereita ja meillä ainakin noi isommat tykkää pienistä hoitolapsista ja ovat jo kaivanneet hoidettavia, tosin joulun alla ja keväisin on aina näkösällä se "joko alkaa loma", koska sitten kuitenkin lapset kaipaa sitä omaa rauhaa ja aikaa olla vain meiän vanhempien kanssa yhdessä. Nyt ollaan oltu omalla porukalla syksystä asti ja lapset on sekä nauttineet, että kaivanneet säpinää, johan tuossa oli äidillä sellanen reilu 4v työputki takana, nyt kun lapset on isompia niin se oma aika on tärkeää ja lomalla ollaan sit vain oman perheen kanssa, ei niin että hoitolapset siinä pyörii jaloissa. Oon koittanutkin saada lomiani samaan aikaan ku koululaisten lomat, mutta lopullisen päätöksen tekee kuitenkin aina työnantaja, eikä aina sitten pysty olemaan pois silloin ku itse haluaa.. Tosin hänkin ymmärtää sen, että omat lapset tarvitsee aikaa olla perheen parissa, ei siihen riitä muutama tunti illassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: