perjantai 5. heinäkuuta 2013

Kinkku-juustopiirakka

Tein mammarehveille viemiseksi kinkku-juustopiirakkaa.
Ohje on jo ylä-aste ajoilta, mutta se on edelleen minun mielestä parhainta kinkku-piirakkaa kaikessa yksinkertisuudessaan. Pistin tähän ensin tuon alkuperäisen ohjeen ja sulkuihin miten yleensä teen, sillä kyllähän tässä nyt on jo vuosien varrella pikkusen omia sovelluksia pitäny tehdä.. :)



Kinkku-juustopiirakka

pohja:
100g margariinia
2½dl vehnäjauhoja
2 rkkl vettä

(tai valmistaikina, kuten itselläni tällä kertaa oli. Ruispohja)

Täyte:
100g (150g) ylikypsääkinkkua
1/4  (½ keltasta ½ punaista pientä) paprikaa
100g (150g) emmeltaljuustoa (raasteena)
1 rkl (3 rkl) persiljaa
(pala savuporo Koskenlaskijaa pieninä paloina)

Maitoseos:
2  munaa
1 dl maitoa
2 dl kermaa (2.5 dl 3 juuston kermaa)
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria


Uuni 225, voitele vuoka.
Tee taikina: sekoita pehmeä rasva ja jauhot keskemään ja lisää vesi. Puristele tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 225 asteessa n. 13-15 min.
(Minä valmistaikinan kanssa: Öljysin vuoan ja kaulitsin taikinan sinne. En esipaistanut.)

Sekoita munat, maito, kerma ja mausteet sekasin. Lisää persilja silppu.
Paloittele kinkku, paprika ja ripottele ne juustoraasteen (ja koskenlaskijan) kanssa  puolikypsälle pohjalle, kaada päälle munamaito.
Kypsennä piirasta vielä n. 20 min, eli kunnes täyte on hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: