keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Pihalaatat..

 
Mies kun sai Juhannusviikolla kipsin pois, oli hän heti tilaamassa pihalaattoja. Ne tulikin heti maanantaina juhannuksen jälkeen.. Niitä sitten siinä +29 helteessä iskettiin maahan pienellä ja isommallakin sakilla..

Maanantaina tuli vain vaivaset 10 lavallista, jokaisessa 6 kerrosta 80mm roomalaista kiveä  (Harjun betonilta II-laatuista) Osa kivistä oli rikki ja halkeamia oli, mutta ne saatiin viedä takasin ja tilalle saatiin kokonainen lava kiveä. Iskettiin ne paikoilleen hyvällä temmolla, vaikka itse kuormaa piti odottaa melkeen puoli päivää! Hetki meni että oppi tuon kuvion ja joka lava oli eripäin laskettu niin aina piti miettiä hetki jos toinenkin että mistä päästä nyt taas alotetaan uuden kuvion teko! Onneksi mies oli tehnyt pihan kaadot ja tasaukset aikasemmin niin ei tarttenu ku latoa kivee kiven viereen. Loppu ilta menikin jo niin että kolme kanto kivee ja mies lato niitä samaa tahtia paikoilleen.. Meni siltä se kuvion muistaminen hiukan helpommin ku iteltä/ vanhemmiltani..

Keskiviikkona tuli toiset 10 lavaa, joista 1 oli muurikiveä.. Iskettiin ne suuremmalla porukalla paikoilleen, vaikka työ olikin hitaampaa. Alkoi jo monen  päivän helle väsyttämään ja vauvakin kitisi enemmän, eikä viihtynyt enää rattaissa/viltillä niin kuin alkuviikosta. Lisää haastetta loi se, että paikat joihin kiveä ladottiin oli kulmapaikkoja, joihin ei kuvio kokonaisuudessaan enää mahtunut ja sinne pitikin kehitellä omia suunnitelmia ja systeemejä.. Kivet saatiin riittämään hyvin ja ylimääräisen lavan ansiosta saatiin talon takanurkallekin kuivaustelineen alle laatoitus, jota ei laskettu laattojen alkuperäiseen määrään mukaan ollenkaan.
Nyt laatoitus on saumattu ja tärytetty se on entistä komeampi. Hieno ja tyylikäs!
Mies on vielä muutamia viimeisiä reunapaloja leikellyt kohtiin joihin ei palat mahtuneet ja muuten jäisi kolot.. Muutama vielä puuttuu, mutta kohta se on kokonaan valmis! 
Pihasta tuli siistimpi, heti huomaan hiekan vähentyneen eteisessä 
ja autopaikkakin suureni, kun poistettiin kivivalli talonreunalta ja tilalle iskettiin laattaa.
Laitan vielä myöhemmin kuvia laatoituksesta, kunhan kerkeän ottamaan kuvaa..
Tää on tällänen -ei-oo-kiirus-mihinkään-kesä, joten otan siitä kaiken ilon irti!

Nyt vaihtamaan lököttely vaatteet niskaan ja ettimään hyvä elokuva, jätsiannos, suklaata ja suklaakakkua.. Ehkä vähän juustoja, viinirypäleitä ja jotain muuta ja nauttimaan miehen kanssa hiljaisuudesta..
... nimittäin meiän isommat lapset eivät tulleetkaan kotiin vaan toinen halus toisesta mummolasta toiseen mummulaan veljensä tykö ja soittivat et tulevat vasta huomenna tai sit ei..
No menkööt nyt ku kesää on vielä jäljellä.. <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: