Täytteistä kun vaihtaa savuporotuorejuuston lohi-piparjuurimakuun ja lisätä lämminsavulohta kinkun tilalle sekä persiljan tilliin ni syntyy maistuva lohikakku..
... tai tonnikalaa lohen tilalle..
Tai Afrikan paprikoita tuorejuustoa, curryllä maustettua kanaa ja anansta niin tulee maistuva broilerikakku..
Ihan vain mikä maistuu.
Tässä mun versioni ja tätä tehty jo kymmenkunta vuotta ja edelleen se on kahvipöytien hitti meiän juhlissa. Hyvä tietää että edes joku maistuu varmasti kaikille vieraille!
Laakaleikattuja leipiä (1 riittää 10-12 hlön kakkuun)
Nyt oli vaan vaaleaa leipää, mutta ruisleivällä saa kakusta tukevamman.
(Nämähän löytyy pakastealtaasta)
Täytteet:
Majoneesia/ranskankermaa (kumpi vain käy)
2 prk savuporotuorejuustoa
sinappia
pippuria
punasipuli
suolakurkkua
paprikaa
kinkkupkt
persiljaa
Pilko kaikki pieneksi kuutioksi.
Sekoita tuorejuusto ja rankankerma keskenään ja lisää sinne muut täyteaineet.
Pistä jääkaappiin odottamaan.
Leikkaa leivistä reunat pois ja kostuta hyvin liha/kasvisliemellä.
Maista täytettä, jos maku miellyttää niin jatka, jos kaipaa jotain lisää..
Täytä leivät. Lisää täytettä runsaasti!
Tämä määrä riitti hyvin 5 kerroksiseen kakkkuun (neljä täytekerrosta)
+ Lisäksi saatiin makupala lopuista leivistä hätähousuille :)
Kääri tiukalla rullalle voipaperiin, ja jääkaappiin
(paino päälle, esim. leikkuualusta/maitoprk) odottamaan huomista.
Tarkista tarviiko kakun reunoja suoristaa.
Leikkaa terävällä puukolla vetämällä, älä paina, ettei koko kakku kaadu tai sorru.
Sitten: Koristelemaan!..
Päällinen:
Tuorejuusto (savuporo, valkosipuli jne..)
majoneesia
Notkista tuorejuusto majoneesilla ja levitä leipäkakun päälle.
Ja sen jälkeen koristelut:
Tässä vaiheessa mielikuvituksesi on vain rajana!
Tee sellainen koristelu kuin haluat.
Minä käytin Kirpun 1v kakussa näitä seuraavia:
kinkkua, erilaisia salaattia, kirsikkatomaatteja, kurkkua..
juustoa, ruohosipulia, persiljaa....
Ihanan raikasta pakkaspäivää ja
Antoisia kakkuhetkiä mammaryhmälle ja toki kaikille muillekin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Hipsula kiittää kommenteista!