tiistai 5. maaliskuuta 2013

2kk nvl+lääkäri

Neiti oli kasvanu hiumasti 4.2 kg ja 53 cm (3.4kg ja 51cm =1kk). Nyt oli paino ja pituuskäyrät molemmat "normialueilla", eli ovat pompsahtaneet sieltä miinus-käyriltä ylös ja reippaasti.. Saa ainakin maitoa mahan täydeltä, vaikkei viihdykään kauaa rinnalla. Totes että on jämäkkä neiti ja kaikki oli ok. Tosi rauhallinen, tyytyväinen ja valpas. Juttelee kovasti ja matkii ilmeitä. Napatynkä on kuulemma hiukan iso, sitä seurataan et pitääkö jotain tehdä. Syntymämerkistä voi tulla mansikkarupi, että sitä pitää pitää myös silmällä, ettei vain raapaise auki. Seuras hienosti katseellaan ja naureskeli lääkärin stetoskoopille. Käski pitämään lattialla ja mahallaan ainakin tunnin päivässä, jotta niskat saa harjotusta (on kyllä muutenkin paljon lattialla ja viihtyy hyvin..juttelee kaikille leluille, joilla on selvä hymynaama! ♥) Vatsavaivoihinkin se kuulemma auttaa. Tyttö sai myös rota-"rokotteen" suun kautta. Seuraava nvl on maaliskuun lopussa, sillo tulee rota-tehoste ja yhd.rokote kinttuun..

Mulle tehtiin samalla jälkitarkastus ja sen sijaan että olisi kertonut miltä näyttää niin kyseli kauheesti millanen vointi ja olo on. Tuntuuko että tarviin lääkkeitä pitämään elämästä kiinni vai pärjäänkö ilman.. Olin et häh, ei mulla oo arjen kanssa mitään ongelmaa. Väsymystä on, mut sekin johtuu enimmäkseen noista huonosti nukutuista öistä. Hemppakin oli 138, ettei siitä ainakaan johdu. Kai siellä sitten kaikki oli ok, kun ei mitään sanonu, ei ainakaan aristanu eikä ollu turvoksissa (sen se sano painellessa). Haava on parantunu kuulemma hienosti on jo jo tosi hyvin lähteny kutistumaan. Kyseli ehkäsyasioista ja kun en osannut sanoa mitä tahdon niin kirjotti mulle suoraan pillerireseptin "käytä jos tuntuu, mut voit jättää käyttämättäkin.." Puolen vuoden päästä voi sit kattoo uudelleen mitä tahtoo. Jäin miettii sitä ihon alle pistettävää kapselia, siitä sais 3v suojan eikä tarttis miettii sen kummemmin.Täytyy vaan tutkii tarkemmin. Onko jollain sellasesta kokemuksia??

Neuvolakorttiin ei kumpikaan (th/lääk) kirjottanu mitään.. Kotona vasta huomasin, harmittaa, kun ne kuitenkin kaikkee "kivaa" tytöstä sanoivat.. :( 

  Tyttö on alkanut nukkumaankin paremmin. Syö 24-06 välillä 1-3 kertaa, nukahtaa 21-22 aikaan ja heräillään 7-8 aikaan (nukkuu sitten aamu unet lähes kellon tarkasti 9-11.30 ja päiväunet 13-15, sit iltatorkut viiden aikaan) Viime viikolla vetäs enkat: 6h unta putkeen. Tämä on ihme, sillä Tytöllä oli kauhea nuha ja ed. yönä heräs tunnin välein ku oli niin hankala nukkua. Onneksi jo helpottaa..


Tytöllä on ollut ekojen viikkojen aikana ihan kauheasti masuvaivoja, huutanut rautakankena tunteja. Pelkäsin jo että jotain allergiaa on, kun tuntu että itku alkaa heti rinnalla olon jälkeen. Korvikkeesta ei tullut läheskään niin pahoja eikä heti, vaan viiveellä.. Th yritti rauhotella 1kk neuvolassa jo, että kyseessä olisi vain kypsymätön suolisto, kun tyttö synty niin pienenä ja se helpottaa 3-4kk iässä. Lääkärikin kyseli masuvaivoista ja sano et hierontaa voi jatkaa, kun se näyttää helpottavan, mutta oli sitä mieltä että se menee ohi ihan itsekseenkin..
Lainasin kirjastosta muutama viikko sitten kirjan vauvanhieronnasta, siellä olikin oikein kivat kuvalliset ohjeet masuvaivaiselle vauvalle. Ollaan näitä tehty nyt pari viikkoa aamulla, illalla ja joskus päivisinkin, jos näyttää siltä että masua väännättää..  Tytön masuvaivat ovat kuitenkin huomattavasti helpottaneet. Jos aikasemmin oli huutoa joka syönnin jälkeen 12 kertaa päivässä, niin nyt huutoa on ehkä 1-3 kertaa. Suurin syy siihen on kyllä nykyään se, että tyttö hotkii (tai rinnasta tulee maito oikeen vauhdikkaasti), jolloin maito menee väärään kurkkuun ja toinen säikähtää.. Öljy on parantanu tytön ihoa ja äidin kuivan-koppurat kädetkin voi paremmin..
Oon antanu gefilus+d3 tippoja ja ei oo masu sitä pahentunu. Oon itse syöny normaalisti, mitä nyt pikkusen suklaan ja herkkujen määrää koittanu rajottaa ja vähentää..
Näyttää siltä, että masuvaivat on tällä erää selätetty! Huoh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: