torstai 28. maaliskuuta 2013

Pääsiäisen persikkatorttu..


Näitä on tullu tehtyä tässä kevään aikana jo muutamia!

Tää on yks niistä resepteistä, jotka on äidiltä peritty ja näitä tehtiin kotona aina keväisin.
Tätä reseptiä on pistetty eteenpäin myös naapuriin ja anopille, oli kuulemma parasta rahkatorttua mitä ovat syöneet..

HERRRKULLISTA!

Pohja
100g margariiniä
3/4 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkataan pehmennyt voi ja sokeri. Lisätään muna ja jauhot. Voitele ja korppujauhota vuoka, painele pohja tasaisesti ja nosta myös hiukan reunoille.

Täyte:
250g maitorahkaa
 2 dl kermaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
sit.mehua
1 pieni prk säilykepersikkaa tai -päärynää

Sekoita täytteen aineet keskenään lukuunottamatta persikoita. Kaada täyte pohjan päälle ja viipaloi persikat päälle. (ne voi myös laittaa pohjan päälle ja piilottaa täytteellä)
Paista 200 asteessa noin tunti.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: