lauantai 10. elokuuta 2013

Vauva viittoo

Vauvaviittomista kerroin jo täällä

Mä oon yrittäny opettaa vauvalle viittomia.
Meillä nyt on muutama viittoma ollut käytössä muutaman kuukauden ja vauva on ne oppinut.
Meillä osataan viittoa -ruokaa- ja -riittää-. Tosin hiukan omalla tyylillä nämä tulee, mutta siltikin niin selvästi että sen ymmärtää sekä äiti, että vauva.

Vauva näyttää selvästi sormillaan suuta kohti, kun on nälkä ja hokee namnamnaata
Kun taas vatsa alkaa olee täynnä nostaa hän kätensä pystyyn kasvojen eteen että nyt riittää.

Olen ottanut käyttöön vain arjessa keskeisimmät viittomat, kuten aikasemmin jo sanoin. Olen alottanut tärkeimmästä eli tästä ruokailuun liittyvistä (ruoka, loppu, kiitos, juoda), mutten ole kiirehtinyt tai koittanu uuvuttaa vauvaa liiallisella viittomisella. Oon ruoka-viittomaan käyttäny pari kuukautta ja tyttö on sen osannut viittoa nyt muutaman viikon. Kiitosta kun viittoo niin tyttö alkaa nyökyttää päätään ja hokee uuuh uuhh..Lisäksi myöhemmin otetaan käyttöön sitten muutamia muita viittomia..


papunet
Tukiviittomat

"
Tukiviittomisella tarkoitetaan viittomien käyttöä siten, että niillä tuetaan samanaikaista puhumista tai puheen tapailua ääneen. Tukiviittomisessa viitotaan viestin merkityksen kannalta keskeiset sanat, niin sanotut avainsanat.
Tukiviittomissa käytetyt viittomat lainataan viittomakielestä. Tarvittaessa viittomia voidaan helpontaa yksilöllisesti. Viittomakieleen liittyviä sääntöjä ja rakenteita ei käytetä, vaan avainsanat viitotaan puhutun kielen mukaisessa järjestyksessä. Tukiviittominen on kokonaisvaltaista viestintää, johon kuuluvat puhe, viittomat, ilmeikäs olemuskieli, osoittaminen ja äänensävyjen vaihtelut.lainattu papunetistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: