lauantai 3. elokuuta 2013

ukkosmyräköitä

Tänä kesänä on ollu paljon ukkosrintamaa liikkeellä.
Yleensä ne kiertää tän meiän mäen,vesistön, mastot ja linjastot kaukaa,
mutta nyt on tullu useampi kuuro suoraan päälle..


MÄ INHOON UKKOSIA!
 Oon pienenä ollu mummolassa oikeen kunnon ukkosmyrskyillä. Siellä ei voi olla talon sisällä ukkosella, ku pistorasioista lyö salamaa ja kerran on tullu pallosalama savupiipun kautta sisälle.
Siellä Maalla ukkonen oli aina ihan kamalaa. Me napattiin evästä, taskulamput, korvatulpat, peitto ja juomista mukaan ja juostiin AINA autoon. Kesällä siellä  oli aina valmiina kassi eteisen kaapissa, joka napattiin mukaan, jos sattu olee ukkosella meiän reitti. Kun oli ne kesät ku ukkonen valitsi toisen reitin ei se päälle tullut, mutta Meiän reitillä se iski niin järkyttävällä rytinällä et vieläkin menee kylmät väreet ku aattelee niitä hetkiä ku kyykittiin autossa iltamyöhään ja mietittiin et nukutaanko täällä vai kömmitäänkö sänkyyn. Mummola on otollisella paikalla, niin ku serkun äiti tuppas sanomaan. Talon alapuolella (jyrkkä mäki) on järvi ja talosta eteenpäin jyrkkä mäki jatkuu ja siellä on toinen järvi.. Meiän reitti  ukkosella kulki tuosta kapeasta väliköstä.. Ja kun liittää siihen vielä sen, että järvet saa kovan kaiun aikaseksi niin ukkosella oli voimaa!

Mut nää pilvet on jotain niin ihania seurata..
Mä vaan en oo mestari kuvaamaan, mut noi pilvet liikku jatkuvasti ja oikeen keräänty tohon talon eteen, kummastakin suunnasta ja sit ne järkyttävät salamat oli isoja ja jyrinä otti ihan korviin kun seisottiin kuistilla ja katottiin.
Sade tuli päälle kohinalla ja hetkessä näkyvyys oli nolla.
Ukkonen jyrähti muutaman kerran ihan päällä ja jyrinä oli sellasta särinää, ei kumeaa jyrinää.
Sähköä oli ilmassa ja kuulu vaan sade ja ukkosen jatkuva jyrähtely..
Ukkospilviä illalla, ihana aurinko nousi uuteen päivään..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: