keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Lähtekäämme metsään retkelle..

Teimme maanantaina retken läheiseen metsikköön. Ihan keskelle pöpelikköä emme kuitenkaan menneet vaan hissuksiin köpöttelimme pitkin ojan vartta ja tutkimme märkää, kosteaa ja sateen raikasta luontoa.

Kyllä se vaan niin on että, lapset ne viihtyy metsässä, vaikka välillä aikuiset ei sinne niin mielellään lähtiskään rämpimään, tutkimaan ja kosteissa olosuihteissa ei kyl kauaa viihdytty mekään. Tuolla ilolla, jota lapset koki tutkiessaan keppejä, muurahaisia, kukkia ja kaikkea muuta ei kyllä ole mitään rajaa. Kaikki oli taas kerran uutta ja innostavaa ja pienetkin saivat niin valtavasti energiaa ettei meinanneet malttaa rattaan kyytiin enää kotimatkalla tulla ollenkaan.. Ihana luonto...

Luonto onkin herännyt taas niin nättiin juhla-asuun että ihan ihmettelyksihän se köpöttely meni.
 Kielot kukkivat, metsämansika on kukassa ja nuo hassut oksankäppyrät nauratti niin pieniä kuin hoitajaakin. Omassa pihassa muutamassa Syreenissä on jo vallattomat kukat ja omenapuussa melkein kukkia (kumpa vain nuo puskat eivät ottaisi nokkiin näistä viileistä keleistä!)
Vihdoin omat tulppaanit kukkii, toisaalta osassa on vasta pienet 5cm varret, tuskin niihin kukkaa koskaan tuleekaan..


Viime viikon helteet on taakse jäänyttä ja tällä viikolla on pitänyt kaivaa esille ulkovaatteet ja lapaset.  hyrr..

Sisällä pistettiin kalpeat ja raasuiset puut kesäpukuun, kun nämä vihdoin saivat vihreät lehdet oksilleen.. Tais sinne muutama pöllökin oksalla hypellä, kas kummaa.. Jokaiselta pistettiin käden kuvat oksille ja isommat leikkelivät vielä sitten noita lehtiä vähän jatkoksi.


Tais sinne muutama kukkakin ilmestyä nurmikon sekaan, 
mutta millaisiakohan hedelmiä nämä puut tekevätkään??PS. Huomenna tulossa loistava vinkki majan rakennuspuuhiin, sadesään varalta.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: