perjantai 27. syyskuuta 2013

Kirpun syys- ja talvivaatteet... hullaannuin...

Mä oon ostanu tosi vähän mitään uutena Kirpulle syksyyn/talveen.
Suurin osa on siskonsa vanhoja, kirppareilta, saatuja tai ALE-rekistä napattuja.
Mä en tykkää ostaa lapsille kalliita vaatteita, joita sitten pitää varoa ulkoillessa ja lapset ei saa nauttia rymyämisestä. Meille ei koskaan tuu kalliita "merkki" ulkovaatteita!

Minä en maksa itseeni kipeäksi sen takia, että Kirppu sais hienon puvun päälleen, joka maksaa maltaita ja jota pidetään pari kuukautta.. Ei kiitos!

Mutta kauheesti on kertyny kaikkee, kun niitä tulee vähä joka puolelta. Paljon oon hyväkuntoisia säästänyt ja paljon on tosiaan saatu kierrosta.. En oo raaskinu pois heittää.. Aion nämäkin säästää, vaikkei enempää itsellä oo käyttäjiä..


Villasukat on itse tehtyjä. Minä, mummot, tädit ja anoppi ollut ahkerana. Vaaleapuna-valkoset on minun vauvasukkani, mummoni tekemät, edelleen aivan mahtavan paksut, siistit ja ihanat! Valkoset sukat saatiin synnäriltä. Muutamat sukat on vielä kuvasta jääneet, kun niitä pyörii sukkalaatikossa vielä kun en oo kaikkia tonne eteisen laatikkoon vielä siirtänyt. Siniset on paksut karvatöppöset vaunu-unille, äp:n tossukat on jossain tosi hyvässä tallessa, ehkä ne ennen talvea löytyy.. 

Kaulaliinat on myös ite tehytjä, noita kolmiohuiveja löytyy reilut 10,( niitä on pidetty myös kuolalappuina, sekä matkalla ruokalappuina) pari tuubihuiviakin neidillä on. Kypärämyssyt on itse tehdyt. oik. puoleiset on jo hiukan pieniä, joten uusia joutuu ompelmaan talveksi.

Hanskoista uusia on noi punaset, valkosella kiemuralla ja lilat (ale-kori löydöt). Noi lilat on aivan mahtavan pienet ja ihanat käsissä. Mulla itellä on sormikkaina ja siskolla hanskoina (pitää vähän vettä!)  Lisäksi tuossa on siskon vanhoja mm. noi puna-harmaat (pientä kokoa nekin ja ne on TOSI hyvät kädessä ku on kumipinta ni lappari pysyy kädessä eikä liu´karkuun..) , punaset nahka-rukkaset, vaaleanpunaset vetoketjuhanskat ja kurahanskat. Lapaset on myös siskon vanhat, vaaleemmat on minun vanhat tumput. Punasilla resoreilla, lammas PUL-kankaiset tein näitä ekoja syksyn kelejä varten, ku ei tuo peukalo paikoillaan pysy ja kontatessa nää kestää vettä. Tumpun pidikkeet on ihan ykköset.. :)

Pipoja on suuren suuri kasa kaapissa.. Osa alkaa olee jo liian ohuita ja pieniä. Talvipipoja on montaa kokoa ja väriä. Suuren suuri osa on anopin kutomia pipoja tai minun ompelemia.. Vähän joka kokoa, jottei jää kesken talvea pieneksi.. Kuvissa ei tuota isoa kasaa näy ku otin vain noi muutama kuviin.. Syksy pukuja on Kirpulla 4 kpl, joista oikeestaan kaksi on vain tällä hetkellä käytössä, kaksi oottaa kevättä.
2-osanen takki/housut on kokoa 62, jota koitetaan käyttää nyt niin pitkään ku menee, sinne alle ei mahdu enää fleeceä, joten käyttökerrat on aika lopussa jo.. Sininen, kurapuku oottaa kevään kurakelejä, kun eihän tän kokoselle Kirpulle mistään kurahousuja löydy !!  80cm on aivan liian isot! (puku saatiin pikkuserkulta kiertoon). Kevättä oottaa myös pinkki ohut kevätpuku (kauppapukuna siskolla käytetty)  Ja tuo pinkki-ruskee puku on nyt meillä ulkoilupukuna, kun sinne mahtuu fleecet väliin (kaikki muut puvut on 74cm), mutta tyttö meinaa hukkua sinne!

Pari vanupukua oli unipukuina, mutta alkoivat olla jo niin kylmiä et nämä lähti jo pois.

Talvea oottaa toppapuvut 68cm ruskea-vaaleanpunainen ja ihanan värikäs Cirafin 74 puku lopputalvea.. (toinen on lainassa ja äiti oli löytäny Cirafin puvun alesta 9e!)
Sinertävät puvut on unipukuina vaunussa.

Fleecet koossa 68, valkonen on 2-osainen.. Saas nähä joutuuko ostoksille isompaa ettimään..

Kenkiä meiän Kirpulla on vaikka hurumycket!
Nää on kaikki siskonsa vanhoja, tai kierrossa meille tulleita. Isosisko on käyttänyt näitä 18-20 koon kenkin 1-2v, joten tässä on Kirpulle kenkiä pitkäksi aikaa!!
Sinertävät on talvikenkiä koossa 18 ja 19. Näihin ei kunnolla kuitenkaan villasukkaa mahdu, kun ovat TODELLA kapeaa mallia, mutta kauppareissuilla/keväällä menee varmasti oikeen mallikkaasti!
Valkoset ja pinkin lenkkarit on kokoa 18, joita ollaan nyt käytetty, vaikka pikkusen isot ovatkin. Eturivin pinkin on nahkaiset tossukat, jotka on kokoa 17, mutta silti isot meiän Kirpulle (leveät), näitä käytetty lähinnä sisällä ku pitää hyvin joten kiipeeminen käy helpommin..

Ehkä sit ens vuoteen tarjolla olis coretekkiä koossa 21 ja Ihanat paksut valkoset "kiiltäväpintaiset" kengät mahtavan paksuilla karvoilla kokoa 20/21. Harmaat h&m:n kengät on kierrelly jo 8v ympäri serkkuja/pikkuserkkuja ja edelleen lähes uutta vastaavassa kunnossa!  Punaset kumpparit kokoa 19 on isosiskon ns. ensiaskelkengät, sillä hän oppi kävelemään nämä kengät jalassa, muilla ei edes suostunut yrittämään!


Niin noh, ehkä näillä just ja just pärjäää yhen syksyn- talven ja kevään...?? vai kuinka luulette?

Niin ja kun tiiän et hoito alkaa tammikuussa niin tiiän myös sen, että arkena hanskapareja saattaa mennä 2-6 kpl, kun kevät alkaa lämmittää.. Villasukkaa voi joutua p istää useampia päällekkäin ja pipojahan on aina hukassa... Oon varautunut hyvin, jälleen kerran.. :D---- niin ja tiiän et ainakin 4 sukkaparia on tulossa ja pari pipoa kutimilla.. Anoppi oli metsästämässä 74 koon "kauppatakkia" ja täti kyseli  kauppakenkätarvetta.. ;)

Ehkä saan nämä kierrätettyä uudelle tulokkaalle, ennemmin ku luulinkaan ;)

2 kommenttia:

  1. Apua tarviiko nää pienet oikeesti noin paljon vaatetta!! :D Pitääköhän munkin lähteä ostoksille vielä... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EN mä tiiä TARVIIKO:.... MÄ nyt vaan oon pikkusen hurahtanut, kun hyvin tod. näk tää nappula on viimene, jolle saa NÄIN pieniä pukea. Vaikken oo tästä ostanu ite Kirpulle ku fleecepuvun ja pinkit tossut sekä 2 hanskaa. Musta on kiva kun on erivaatteet erimenoon ja toimintaan. Keväällä hoidon alkaessa vaatetta menee ihan eritavalla ja joutuu vaihtelee paljon enemän (isommilla menee monet hanskat nyt jo päivässä! Ku ei kerkee parissa tunnissa kuivua..). Mä tykkään ku on paksut sukat koville pakkasille ja ohuemmat pikkupakkaseen. Näitä on montaa kokoa, joten osa menee nyt, osa sit keväällä.. Ja lisäks, näitä nyt vaan tulee vähän niin ku joka puolelta ni kerääntyy ihan kivat kasat, mut kaikkii oon kuitenki käyttäny ja sellaset mistä en tykkää oon pistäny kiertoo ;) VINKKINÄ: oikeesti kannattaa hanskoja ainakin olla useemmat!! :D

      Poista

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: