tiistai 10. syyskuuta 2013

Kinkkuhyydykekakku


Hyydytetty kinkkuvoileipäkakku

Pohja
150g hapankorppuja
100g voita
1 dl kevytmaitoa

Murskaa korput, sulata voi ja taputtele irtopohjavuoan pohjalle. 
(leivinpaperi pohjalle, jätä siihen häntä, jolla kakku on helppo siirtää tarjoiluastiaan!)
Laita jääkaappiin. Kostuta maidolla ennen ku lisäät täytteen.

Täyte
6 kpl liivatelehteä
1 prk (150g) ranskankermaa
1 porotuorejuusto
1 ruohosipulituorejuusto
4-5 rkl majoneesia
 400g saunapalvikinkkua tms vastaavaa
pala punaista paprikaa
pala keltaista paprikaa
nippu persiljaa
Pieni punasipuli
pippuria
Sinappia

Notkista tuorejuustot majoneesilla ja ranskankermalla. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
Pilko kinkku, paprikat, sipuli, persilja, sekoita kaikki keskenään, mausta pippurilla ja sinapilla. 
Liota liivatelehdet tilkkaan vettä, sekoita hyvin ja kaada täyte (maidolla kostutetun) pohjan päälle. Anna jähmettyä vähintään 4h, mielellään yön yli.
 Ota reunavuoka varovasti irti, siirrä tarjoiluastiaan ja koristele.



jätän aina leivinpaperiin hännän, jonka avulla kakku on helppo siirtää tarjoiluastiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: