tiistai 25. syyskuuta 2012

Pelkopoli

Viitaten edelliseen bloggaukseen..Pelkopoli käynti on nyt takana. Tuli itkettyä 2.5 tuntia ja sain apua! Käynnillä tuli puhuttua oikeestaa ihan kaikesta, jopa lapsuuden traumoista ja erityisesti edellisten lasten synnytyksistä ja siitä, miten tämä synnytys voisi olla nopea ja ongelmaton.

Kätilö ja lääkäri oli ystävällisiä ja mukavia. Ottivat minut hyvin vastaan ja pelkoni todesta.
Tuli kerrottua asioita ja kätilö oli alusta asti sitä mieltä, että pelko näyttää olevan niin läsnä, että lääkärillekin esitökseen sanoi, että hänen mielestään sektio olisi ainoa vaihtoehto. Lääkärin kanssa puhuttiin vain hetki, mutta sai oloni silti tuntumaan kevyemmältä. Hän ultrasi vauvaa, kaikki on hyvin. Ressihormoonit on kuulemma hiukan koholla, sillä vauvan syke pomppii yli 180..

Lääkäri saneli samantien ylös, että suosittelee äidin pelon ja ressin takia sektiota. Lisäsi, että äiti on todella väsynyt, uupunut ja itkuinen. Korosti, ettei missään nimessä aio pakottaa alatiesynnytykseen, varsinkaan, kun näkee että olen paniikissa jo pelkästään keskusteltaessa synnytykseen joutumisesta..

 Kätilö suositteli käymään psykiatrilla, koska tuo edellinen synnytys on jättänyt huomattavat haavat ja niitä ei oo silloin huomioitu mitenkään vaan minut on jätetty täysin yksin kaikkineen arjen ongelmieni ja kivun kanssa.

Seuraava aika on joulukuussa, jos mieli ei oo muuttunut (mihin se tästä muuttuisi??) niin antavat sitten sektioajan ja keskustellaan sitten samalla siitä, mitä sektio tuo tullessaan.

Sekä lääkäri, että kätilö suosittelivat hakemaan sairaslomaa, jotta saisin ihan kokonaan unohtaa kaiken ylimääräisen ja keskittyä vain vauvaan.

Olen nyt aikakin tän loppu viikon töissä, koitan sitten saada lääkärille aikaa ja hakea sitä lomaa..

Olo on niin helpottunut, minua oikeesti kuunneltiin tällä kertaa ja jospa ressikin helpottaisi kun tietää, ettei kukaan ole pakottamassa alatiesynnytykseen..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: