lauantai 29. syyskuuta 2012

Turhakkeita(ko)??

Sarjassamme nainen vastaan mies.. Tällä kertaa ostokset jäi kauppaan.. En jaksanut alkaa purnaamaan, kerrankin minulla oli pitkä pinna ja kiersin kaikki ne hyllyt ja kaupat, joissa suunnittelinkin käyväni. Mies sen sijaan ei ollut ollenkaan itsensä, vaan valitti joka ikisestä asiasta. En tajua, ei ole sen tapaista olla noin pinna kireellä joka asiassa..
 • Olin ostamassa vauvan tarvikkeita. Ajattelin että vaipoilla täytyy olla jokin tiivis astia, ettei haju leijaile koko kämppässä (meillä kestoillaan).. Mies tyrmäsi tämän: turhaan ostat uuttaa meillä on tavallisia ämpäreitä ullakolla ja siellä on myös se vanha pyykinsäilytysastia (korkea kannellinen, metallinen..) se hoitaa tän homman..
 • sukankuivatushäkkyrä.. Sellanen ympyrä, johon sukat saa iskettyä kuivumaan, en tiiä sen virallista nimeä.. Meillä yksi sellainen on, mutta se ei riitä nytkään sukille, joten tahdoin toisen, johon mies vain yks kantaan tokas, eiks ne sukat voi kuivattaa vaikka lattialla, onhan meillä lämmitys.. 
 • Tahdoin ostaa vauvalle lämpöpussin rattaisiin, nukkumiseen. Mies tyrmäsi täydellisesti: ekaan pariin kuukauteen muksua ei varmaan montaa kertaa nukuteta ulkona, ei sitä pakkasilla saanu ulos viedä. Sit kun saa on jo varmasti liian kuumaa lämpöpussiin.. Meillä on lampaantalja ja makupussi ja toppavaatteet.. Lisää sitten fleecepeitto, jos ei tarkene.
 • Ammetuki, ihan pakko saada. Minä en uskalla vauvaa kylvettää, pelkään että pieni luiskahtaa käsistä ja hukkuu.. Viimeksi mies hoiti kylvetyksen, hoitaa kuulemma nytkin, joten tuki jäi kauppaan..
 • Hoitolaukku, en edes kerennyt hintaa katsoa, kun miehen mulkoilu tuntui niskassani, jätin laukun hyllylle. Kuulin miehen ajatuksetkin: ei sellasta ole ennenkään tarvittu, miks nyt tarvittais..
 •  Vauvanvaatteet.. On lupaus tytöstä annettu, joten kaikki vaaleanpunainen kiinnostaa, mutta toisaalta kun ei ihan 100 varma olla niin olen huomannut katsovani aina myös neutraalit ja osan poikien vaatteistakin (vihreät ja ruskeat on niin ihania värejä..) Ja ah, ne paksut pörröiset nallepuvut ja muut kevyttoppapuvut/fleecet.. Mies kulki perässä ja jupisi koko ajan: eikö noita riepuja oo jo kaappi täynnä ja lisää tuut varmasti saamaan sit suvulta kun napero syntyy.. 
 • Lastentarvikkeet. Olisin kattellu olemassa oleviin tuttipulloihin uusia tuttiosia, kun yks kommentoi koko ajan et eikö noitakin kerkee vielä kattella, jos se tissii syö niin ei noita tartte seuraavaan vuoteen. Tällä kertaa en tee sitä virhettä, että meillä juotaisiin vain tissistä: sillä viimeksi neiti ei kelpuuttanu pulloa ollenkaan, joten rinnat piti olla koko ajan matkassa, missä päin Suomea sitten mentiinkään.. Voisi mieskin hoitaa joskus syöttövuoroja (viikonloppuisin tietenkin, kun viikolla lähtee aikaisin töihin, ymmärrän), kun voisi antaa pullosta, ettei minun tarttisi taas herätä joka yö 3-4h välein ja kärsiä sitten taas vuotta univelkaa, kuten viisi vuotta sitten..
 • Matkarattaat. Mies tokas het: meillä on jo, eteenpäin.. On, 10v vanhat, joissa renkaissa on jo pieni lohkeama, joka kerta toivoo, ettei rengas hajoa. Kankaiden värit on haalistuneet, työntöaisa on vääntynyt: lapsia kuskattu myös istualtaan siinä päällä, lukitus ei jarruissa toimi ja se vipu, jolla rattaat saa kasaan on jatkuvasti päällä, eli rattaat ei meinaa pysyä kasassa.. Hienot raattaat on, mahtavat, toivottavasti vauva ei jää sinne väliin jumiin..

Olikohan miehellä jokseenkin rankka viikko takana vai mikä kumma pisti kiristämään bokserin lahkeissa. Lasten suusta kuulu moneen kertaan syksyn aikana (on opittu pojan jalkapallopeleistä): isi, mikä sua vaivaa, bokseritko painaa..?? Juuri tätä teki itseni mieli sanoa monta kertaa.. Tyydyin vain huokaisemaan ja aloin miettimään uutta ostoskierrosta ilman miestä..
Alla vielä asioita, jotka ovat oikeesti minun mielestäni turhakkeita vauva-arjessa. Asioita, joita nyt tuli äkkiseltään mieleen.. Asioita, joita meillä ei ole ollut koskaan käytössä tai asioita, joita oon voinut kokeilla, mutta en aio nyt hankkia, koska ei viimeksikään ollut käyttöä..

- hoitopöytä (ed.kerralla oli pesukone, nyt khh:n pöytätaso)
- sitteri (jos tarvitsi vauvan saada pysymään paikallaan laitettiin se autokaukaloon tai rintareppuun..)
- Pullonlämmitin (mikro/kuumavesi toimii, viimeksi ei ees lämmitelty maitoo, ku tarjottiin vaan huoneenlämpöstä yli 7kk ikäselle..)
- sterilointilaite pulloille.. (miksi arjesta tehdään niin vaikeaa ja monimutkaista?? en tahdo yhtään ylimääräistä vempelette keittiööni enää... Kattila, liesi ja kiehuva vesi riittää meillä sterilointiin..)
- Erikseen vaunuihin tehty suoja, siihen kuomun eteen..( Kyl meillä on riittäny viltti/liina, ja ihan sen värinen ja oloinen kuin mieleen on..)
- Kaikki mahdolliset turvatuotteet ((oven sulkijat, pistokesuojat, kaappien lukot, kulmasuojat, turvaportit, hellasuojat..???) En tajua, ei meillä oo koskaan lapsi työntänyt sormeaan pistorasiaan (jouduin hoitolapsen/työnantajan takia ostaa kotiin noi suojat..) Hellasuoja meillä oli aikoinaan, mut ei se estänyt näppäräsormista poikaa iskemästä hellaa päälle, sieltä se välistä pyöritteli. Itsellä oli hankaluuksia keitosten kanssa, kun oon lyhyt niin piti asennot ei olleet mitenkään kauheen ergonimiset, kyynerpää katossa.. Meillä oli jääkaapissa tuo lukko, sen takia, kun poika tykkäsi käydä viemässä koiran luita kaappiin piiloon, muuten ei niin kiinnostunut kaapista ollut. Ja kuiva-ainekaapissa, koska poika haki sieltä koiralle jatkuvasti herkkuja ja jätti oven auki: koira tietenkin heti syömässä lisää herkkuja.. Jotenkaan en kyllä silti niitä tykännyt pitää: vaikeutti omaa arkea, ku piti jatkuvasti olla avaamassa lukkoja.. Nyt mietin takkaa: kuinkahan hyvin vauva sitten tulee oppimaan, ettei kuumaan takkaan kannata sormiaan iskeä kiinni..  :)  )
- Tutit.. (Meillä ei kumpikaan ole syönyt tuttia, koen sen vain äänenvaimentimeksi, ainahan ääntä maailmaan mahtuu. Ei meillä sentään lapset ole huutaneet aamusta iltaan. Ovat olleet rauhallisia ja tyytyväisiä, tutti ollut tarpeettomana molemmilla: toinen piti tuttiaan yöt kädessä, toinen imi sitä yöllä ehkä hetken ja pullautti pois, nukkuen näin yönsä 21-07.)
- kädenlämmitin hanskat rattaissa kiinni (Kyllä ite oon pitäny huolta siitä, että itselläni on olleet kunnon hanskat mukana, kun rattaiden kanssa on lähdetty liikkeelle. Talvella paksut nahkahanskat..)
- Se ihmeellinen verkkopussukka, johon voi laittaa ruokaa, jota vauva imee (mihin tää maailma on oikeesti menossa??)
- Tai se toinen laite, joka näyttää valkosipulin puristimelta ja soseuttaa ruoan valmiiksi. (Miksei sitä ruokaa voi ite soseuttaa?? O_o onks se joillekin liian vaikeaa? )
- Imetystyynylle - ja +.. (Esikoisen kanssa ei imetys onnistunut, joten tyyny oli aivan turhake, toisen kanssa tyynyllä taas oli käyttöä, mutta en kauaa jaksanut kanniskella tyynyt mukanani huoneesta toiseen ja kerroksesta toiseen..
- Pöntön supistaja (Meillä ei lapset vain suostuneet istumaan pöntölle, silloin kun supistaja  oli paikallaan, menivät ilman tai sit tekivät pottaan..Itseä ällötti se siirtely ja kansien kanssa venkslaaminen..)
- kävelytuoli..
- Seisomateline rattaisiin..  (Lasten ikäero oli 2v. Isompi käveli jo reippaasti reilun kilsan matkan puistoon ja kauppaan, joten teline olisi ollut aivan turha. Sit taas jo ei jaksanu hätä keinot keksi ja juostiin kilpaa lyhtypylväältä toiselle.. Tai sit istu siskon taakse rattaisiin ja sisko sitten syliin. Ei montaa kertaa oo kyl tarttenu 2v:tä rattaissa enää istuttaa, eikä meillä istu kukaan hoitolapsistakaan rattaissa: paitsi tietty ne, jotka ei kävele vielä.. Mennään hissukseen ja pienempien tahdilla.. :) )
... Pitää tehdä vielä lista niistä arjen pienistä helpotuksista, joita ilman taas en olisi selvinnyt ja joita oli mukava saada lahjaksi, vaikkei ensin tiennyt, että niistä voisi olla jotain hyötyäkin.. :)

1 kommentti:

 1. Ei mekään ostettu esikoiselle lämpöpussia, pärjättiin just toppapuvulla, makuupussilla, lampaantaljalla ja fleeceviltillä hyvin :)

  Ja hoitolaukun virkaa on pitänyt entinen koululaukkuni, sellainen Marimekko-kopio.

  Meille tutti oli ekalle ihan kaikista rakkain, joten ihan SYYSTÄ jätewtään tutin lupsuttelu nyt toiselta minimiin. Ostan pari kappaletta varalle kuitenkin. :)

  VastaaPoista

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: